KOMMENTARER

Ukraina fryser fast

Ukraina blir en fryst konflikt, omtrent sånn som det passer dagens ledere i Kreml.

PÅ RAMME ALVOR: En æresvakt passer på innsettelsesseremonien av den nye lederen for de opprørekontrollerte delene av Donetsk, Aleksandr Zakharsjenko, tirsdag. AFP PHOTO/ ALEXANDER KHUDOTEPLY Scanpix
PÅ RAMME ALVOR: En æresvakt passer på innsettelsesseremonien av den nye lederen for de opprørekontrollerte delene av Donetsk, Aleksandr Zakharsjenko, tirsdag. AFP PHOTO/ ALEXANDER KHUDOTEPLY Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko har kalt sammen sitt nasjonale sikkerhetsråd. Han søker politisk ryggdekning for den maktesløshet han føler fordi for hver dag som går så glir kontrollen over den opprørskontrollerte delen av Øst-Ukraina stadig mer ut av Porosjenkos hender.

Søndag var det valg i de okkuperte pro-russiske områdene i Donetsk og Lugansk fylke. Mens mesteparten av verden protesterer mot valget, og Porosjenko kaller det «valg foran geværmunningene», anerkjenner Russland valget. Det bidrar til å gi valget legitimitet, uansett hva Vestens ledere måtte mene. Tirsdag ettermiddag ble Aleksandr Zakharsjenko tatt i ed som «statsminister» i de opprørskontrollerte områdene i Donetsk. Samtidig økte intensiteten i kampene om flyplassen i Donetsk.

Mandag kom en ny kolonne med humanitær hjelp fra Russland til opprørsområdene. Ingen snakket om kontroll av hva lastebilene i kolonnen inneholdt. De ble ikke kontrollert av ukrainske grensevakter eller av internasjonale organisasjoner. Lastebilene kan ha inneholdt mye mer enn humanitær hjelp, uten at noen fikk anledning til å sjekke det. Samtidig sa ukrainske myndigheter at det i helga kom nye soldater og militært materiell over grensa fra Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer