Ukraina har bannlyst Steven Seagal

Sikkerhetsmyndighetene har tatt affære.

NÆRT FORHOLD: Russlands president Vladimir Putin og skuespiller Steven Seagal avbildet under et sportsarrangement i Russland. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Russlands president Vladimir Putin og skuespiller Steven Seagal avbildet under et sportsarrangement i Russland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ukrainske sikkerhetsmyndigheter (SBU) har bannlyst den amerikanske skuespilleren Steven Seagal, ifølge et dokument som nyhetsstedet Apostrophe har fått tak i.

En talsperson for sikkerhetsmyndighetene har senere bekreftet nyheten, skriver The Guardian.

Grunnen er blant annet Seagals veldokumenterte og hyppige besøk til Russland, og vennskapet med presidenten, Vladimir Putin.

I november 2016 møtte skuespilleren Putin i Kremlin, Moskva. Der fikk Seagal et russisk pass og lykkeønskninger av presidenten, som håpet at «deres personlige forhold fortsatte».

I brevet som begrunner innreiseforbudet til Seagal, heter det at en slik avgjørelse tas når en person «har begått sosialt farlige handlinger som undergraver sikkerhetsinteressene til Ukraina». Forbudet gjelder i fem år.

- En bror

64 år gamle Seagal er opprinnelig fra USA. De siste årene har han dratt regelmessig til Russland, og han har stilt opp på flere kampsport-begivenheter sammen med Putin. Seagal har også forsvart Putins politikk.

Under en «feiring» av den ulovlige annekteringen av Krim i 2014 gjorde Seagal en opptreden som musiker på scenen, og har uttalt følgende til den russiske avisa Rossiskaya Gazeta i fjor, ifølge The Moscow Times:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer