Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Eurovision Song Contest»

Ukraina nekter russisk MGP-deltaker innreise. Nå skal hun få opptre via satellitt

SLIPPER IKKE INN: Yuliya Samoylova ble søndag annonsert som Russlands finalist i Eurovision. Nå slipper hun ikke inn i vertslandet Ukraina. Foto: Eurovision Song Contest
SLIPPER IKKE INN: Yuliya Samoylova ble søndag annonsert som Russlands finalist i Eurovision. Nå slipper hun ikke inn i vertslandet Ukraina. Foto: Eurovision Song Contest Vis mer

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) vil la Julija Samojlova (27) opptre på den internasjonale Grand Prix-finalen via satellitt.

- Ukrainas sikkerhetstjeneste har gitt Julija Samojlova innreiseforbud i tre år, opplyste sikkerhetstjenesten SBU onsdag.

Sangkonkurransen skal i år holdes i Ukrainas hovedstad Kiev. Nå melder EBU at de vil la Samoylova opptre fra hjemlandet via satellittoverføring, skriver VG.

Dette har ikke skjedd tidligere i løpet av konkurransens 60 år lange historie, står det i en pressemelding fra EBU.

Norske Jon Ola Sand er Den europeiske kringkastingsunions sjef for Eurovision Song Contest. Til avisen sier Sand at de fortsatt har dialog med ukrainske myndigheter, i håp om at alle 43 deltakere får opptre live i Kiev i mai.

- Det er avgjørende at konkurransen holdes fri for politikk, og med tanke på omstendighetene rundt Julias innreiseforbud har vi følt det viktig å foreslå en løsning som kommer seg rundt disse problemene, forteller Sand.

Tidligere i mars ble det varslet at Julija Samojlovas opptreden på Krim i 2015 kunne skape trøbbel for den russiske finalisten.

Artisten sang nemlig på Krim i 2015, året etter at Russland annekterte halvøya som Ukraina mener er deres territorium.

27-åringen har selv bekreftet at sangoppdraget fant sted, skriver The Guardian.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media