Ukritisk heiagjeng

Det er forunderlig hvordan garvede NRK-folk avviser kritikken av TV-aksjonen i selvrettferdig vrede.

AVVISTE KRITIKK: Ingerid Stenvold og Christian Borch, som blant annet var programledere for TV-aksjonen i fjor, avviste kritkken fra Terje Tvedt. Det synes kollega Petter Nome er urovekkende. Foto: NRK
AVVISTE KRITIKK: Ingerid Stenvold og Christian Borch, som blant annet var programledere for TV-aksjonen i fjor, avviste kritkken fra Terje Tvedt. Det synes kollega Petter Nome er urovekkende. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: • - Tvedt skyter seg selv i foten• - NRK lurer seerne

Bør NRK stille seg til rådighet for norsk selvgodhet og sette av en søndag til den årlige TV-aksjonen? Bør fremtredende nyhetsjournalister i NRK fronte den samme aksjonen?

Professor Terje Tvedt gikk til frontalangrep på NRK og erklærte «journalistikkens absolutte sammenbrudd». Debatten i etterkant er sørgelige saker.

NRK er naturligvis i sin fulle rett til å rett til å kjøre TV-aksjonen, gjerne med NRK-sjefens kronargument: «Dette er den store nasjonale dugnaden. Det er jo en av de få begivenheter som fortsatt klarer å samle en hel nasjon.» Aksjonen har ofte bidratt med vesentlig folkeopplysning.

Men Terje Tvedt bommer når han vil ha NRK til å følge de samme redaksjonelle retningslinjer uansett hvilket program det gjelder. I så fall måtte Linn Skåber møte samme krav til saklighet som Einar Lunde. Slik er det heldigvis ikke. NRK har landets viktigste nyhetsredaksjon, men i tillegg driver institusjonen med mangt som er fjernt fra tradisjonell nyhetsjournalistikk. Stort sett har det vært mulig å skille det ene fra det andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer