DEBATT

Ukritisk kjoleaksjon

Hva har Erna Solberg, Kristin Halvorsen og kongehuset til felles? De bidrar alle med støtte til tvilsomt bistandsprosjekt.

BEHOLD KJOLENE!: «Vi tviler ikke et sekund på at initiativtakerne har de beste hensikter. Men god vilje er ikke nok. Det har bistandsbransjen erfart igjen og igjen. I dette tilfellet er det nok flere som med fordel kunne beholdt sine kjoler på», skriver kronikkforfatterne. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
BEHOLD KJOLENE!: «Vi tviler ikke et sekund på at initiativtakerne har de beste hensikter. Men god vilje er ikke nok. Det har bistandsbransjen erfart igjen og igjen. I dette tilfellet er det nok flere som med fordel kunne beholdt sine kjoler på», skriver kronikkforfatterne. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte som en samtale på Twitter 16. juli. Henning Ølands hjertesukk om HKH Mette-Marits pengebruk på kjoler, og hva disse pengene kunne utrettet i Kenya, ble fulgt opp av Ann Helen Braathen. Hun foreslo hashtagen #kjoleforskole. Øland er tilknyttet organisasjonen Cigiit Manyatta, som i noen år har samlet inn penger til å kunne bygge en skole for 24 samburu-jenter i Kenya.

I løpet av de neste 24 timene kastet flere seg på, deriblant Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i HP Norge. Kampanjen #kjoleforskole ble lansert og det ble opprettet en Facebook-side og en internettside. Prosjektet har de siste to månedene samlet inn flere titalls kjoler fra kjente og ukjente damer, deriblant Kristin Halvorsen, Erna Solberg, Anne Rimmen, Guri Schanke, Vår Staude og Marion Ravn. På overtid kom også HKH Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på banen og donerte en av sistnevntes kjoler. Prosjektet har fått dekning i medier som NRK, TV2, VG og denne avisa. I dag avholdes kjoleauksjonen i HP Norges lokaler på Fornebu.

Engasjementet og oppmerksomheten #kjoleforskole har greid å skape ved bruk av sosiale medier er fantastisk. Men en fengende hashtag er ikke noen garanti for god bistand. Vi har fulgt #kjoleforskole på Twitter siden 16. juli og gått gjennom presseoppslag, twittermeldinger, og hjemmesidene til Cigiit Manyatta og kampanjen. Vi har bred erfaring fra bistandsbransjen. For oss framstår prosjektet i Kenya som uprofesjonelt. Det finnes flere nettsider, med til dels motstridende informasjon. Vi har skrevet til Cigiit Manyatta med spørsmål om prosjektet. Vi har fortsatt ikke mottatt noen svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer