DEBATT

Debatt: Overgrep

Ukul ukultur

Det er vi som har ansvar for å rette opp i voldtektskulturen i verden. 

FRYKT: – Det er på tide at vi starter å behandle kvinner som medmennesker, skriver Lasse Lokøy, bassist i bandet Sløtface i dette innlegget. Han har lagd en musikkvideo som tar for seg menn som skaper frykt. Foto: Jarle H. Moe / Gonzales Photo / NTB Scanpix
FRYKT: – Det er på tide at vi starter å behandle kvinner som medmennesker, skriver Lasse Lokøy, bassist i bandet Sløtface i dette innlegget. Han har lagd en musikkvideo som tar for seg menn som skaper frykt. Foto: Jarle H. Moe / Gonzales Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg som skriver dette er ikke kvinne og forsøker ikke å si at jeg vet hvordan seksuelle overgrep føles. Jeg prøver heller ikke å beskytte min søster, kjæreste eller mor på grunn av mitt forhold til dem. Jeg mener at alle har rett til frihet og trygghet, uavhengig av kjønn, fordi mennesker er likeverdige.

Hvorfor føler vi oss bra når vi seksuelt trakasserer kvinner? For, vi føler vel oss bra siden vi støtt og stadig gjør det? På dansegulvet klår vi på dem. På gata følger vi etter og roper ting til dem. Som «så deilig du er» og «kom her, så skal du få pikk». Da føler vi oss rimelig kule. Og kvinnene, de blir mo i knærne. At vi i det hele tatt har lyst på dem og ytrer vår interesse burde de ta som en kompliment.

Når kvinner blir voldtatt synes vi det er forferdelig, men de kunne vel strengt tatt ha vært litt mer forsiktige. Kvinner burde ikke gå alene i gatene og i hvert fall ikke når de er beruset. Det har det norske politiet sagt til oss. Og hvis kvinner bare skal prate litt med oss, må de være veldig tydelige på at de ikke er interessert i sex. Hvis ikke kan vi bli veldig forvirret, og da er det ikke vår feil. Det har det norske rettsvesenet lært oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer