Ulf Lundell truer med å forby all avspilling av «Öppna landskap»

Hvis Sverigedemokratene vinner valget, forsvinner klassikeren fra offentligheten.

PROTEST: Ulf Lundell liker ikke Sverigedemokratene, og tar i bruk sitt sterkeste virkemiddel: Hiten «Öppna landskap».  Foto: Anders Grønneberg
PROTEST: Ulf Lundell liker ikke Sverigedemokratene, og tar i bruk sitt sterkeste virkemiddel: Hiten «Öppna landskap». Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenskenes nasjonalskald Ulf Lundell skriver på sin blogg at han vil trekke «Öppna landskap» fra all offentlig framføring dersom det kontroversielle høyrepartiet Sverigedemokratene vinner nyvalget i Sverige på nyåret.

«Hvis SD får 20% eller mer den 22. mars vil jeg forby all avspilling av «Öppna landskap» i radio, tv, og scener i dette landet. Da finnes det ingen åpne landskap her lenger», skriver 65 åringen.

Han har tidligere truet med å anmelde Sverigedemokratene for rettighetsbrudd da partiet la ut låta på sin nettside, ifølge Aftonbladet.

Låta fra 1982 har en helt spesiell posisjon i Sverige. Den har stått på reportoaret til såvel danseband som symfoniorkester og Vaktparaden, det svenske svaret på HM Kongens Garde, og har vært lansert som forslag til ny svensk nasjonalsang, ifølge SVT Aktuelt.

Sverigedemokratene fikk 12.9 prosent ved årets riksdagsvalg og lyktes i høst å blokkere regjeringas forslag til nytt statsbudsjett. Da gikk statsminister Stefan Løfven fra Sosialdemokratene til det sjeldne grep å lyse ut nyvalg. Svenskene returnerer dermed til valgurnene til våren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer