Ulike løsninger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HJEMMETJENESTEN: Ikke alle eldre trenger hjemmehjelp. Ikke alle som trenger hjelp, er gamle. Ikke alle gamle har dårlig råd. De fleste som trenger praktisk hjelp i hjemmet, er ikke senile. Selvfølgeligheter? Ja, kanskje. Men det virker som om det kan være greit å minne om disse enkle fakta i den pågående debatten om organisering og prioritering i hjemmetjenesten i Oslo.

Venstres posisjon er klar: Vi mener det er viktig at alle får den hjelpen de trenger, og at mennesker selv skal kunne velge hvem som skal yte hjelpen og kunne bytte dersom de ikke er fornøyde.

I motsetning til Høyre er det et reelt problem at for mange brukere i dag ikke får nok hjelp, og at tilbudet fra private leverandører ikke oppveier behovet for å bedre det kommunale tilbudet. Samtidig er forslaget fra venstresiden om å gi gratis hjelp til alle over en viss alder en avsporing, fordi det verken tar høyde for at ikke alle eldre har dårlig råd, eller at stadig flere brukere er yngre mennesker, og at en del av dem har dårlig råd. Derimot bør vi foreta en gjennomgang av nivå og tak på egenandelene for å sikre at de som trenger hjelp, har råd til å motta hjelp i det omfanget de behøver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer