Ulike orkesterkulturer

Orkestret glimter til Pappano.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Covent Gardens musikksjef, Antonio Pappano , har endelig også fått seg sitt symfoniorkester, Romas viktigste, Orchestra dell\'Accademia Nazionale di Santa Cecilia , Accademia di Santa Cecilia blant venner. Slik kan han gå løs på utfordringen om å bli dirigent av symfonisk musikk, også. Det skal ikke minst orkestret være glade for. Accademia di Santa Cecilias karriere har vært som en berg-og-dal-bane opp gjennom åra, men med mange nok gode produksjoner til at vi har fornemmet potensialet.

Nå har Pappano og EMI satt dem på Tsjajkovskij, samme kuren som Mariss Jansons foreskrev for Oslo-Filharmonien for mange, mange år siden. Og på dobbelt-CD-en, med Tsjajkovskijs mest berømte symfonier, nr. 4, 5 & 6 («Pathétique») kan vi allerede høre hvordan det har gjort dem godt.Hva er det så Pappano bringer med seg, ut over sikkerheten som orkesterleder? Sammenlikner vi med innspillingene som Mariss Jansons gjorde med Oslo-Filharmonien, og som brakte dem berømmelse med ett slag, så hører vi det først og fremst i hvor uforbeholdent Pappano gir seg hen til velklangen. Han dyrker fram og åpenbart nyter alle de vakre stedene, der Tsjaikoviskijs talent blomstrer, helt sikkert en arv fra Pappanos omfattende erfaringer fra operahusene og alle deres schöne Stellen . Mariss gir oss Tsjaikovksij med disiplin og med hver minste figur akkurat på rett plass, Pappano serverer ham mer som en nytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer