Ulikt og ujevnt på jazz-cd

Musikalske postkort, inderlig gospel og abstraksjoner i utvalg.

GITARHELT:  Den svenske gitaristen Ulf Wakenius, med fartstid i bl a Oscar Peterson Trio, leverer solid på sitt nyeste album, «Vagabond». Foto: ACT/Rolf Ohlson.
GITARHELT: Den svenske gitaristen Ulf Wakenius, med fartstid i bl a Oscar Peterson Trio, leverer solid på sitt nyeste album, «Vagabond». Foto: ACT/Rolf Ohlson. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Den svenske gitaristen Ulf Wakenius (53) forlenger sin diskografi på det tyske selskapet ACT med «Vagabond», en serie «musikalske postkort» fra og til ulike verdenshjørner.

Wakenius' akustiske spill er variert, som alltid teknisk finslipt og etter hvert godt følelsesformidlende.

Det ledsages friksjonsfritt av franske Vincent Peiranis virtuose trekkspillfraseringer og Lars Danielssons ditto bass- eller cellospill gjennom Wakenius-originaler og velkjente låter som Jim Peppers «Witchi-Tai-To» og Stings «Message In A Bottle». Den første er et interessant alternativ til Garbarek/Stenson-kvartettens klassiske versjon, den siste har sanger Youn Sun Nah og gitarist Nguyên Lê som velklingende gjester.

Wakenius' sønn Eric gjester som medkomponist på tittellåta og stålstrengsgitarist i dialog med pappa Ulf på Attila Zollers «Birds And Bees», og kommer fra det med ære og fingre i behold.

TRE måneder før han døde i 2010, gikk pianisten Hank Jones (91) i studio sammen med bassisten Charlie Haden (f. 1937) for å spille inn gospel/bedehussanger som hadde fulgt dem gjennom livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer