Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ullevål har ryddet opp

PSYKIATRI: Den siste tiden har Dagbladet satt fokus på kritikkverdig yrkesutøvelse og manglende kvalifikasjoner hos navngitte leger som har jobbet ved flere norske helseinstitusjoner. To av disse legene jobbet en kortere periode i fjor på Ullevål universitetssykehus. I Dagbladet 26. mai kritiserte jeg utleiefirmaene for å spekulere i spesialistmangel og for å levere leger med høyst variabel kvalitet. For Ullevåls del kom den ene av de to omtalte legene inn via et slikt utleiefirma. Den angjeldende legen, Thomas Jackson, går i et innlegg i Dagbladet 3.juni ut mot Ullevål og varsler erstatningssak - uklart for hva - mot «Mælands tjenesteutøving på Ullevål».I Dagbladet 26. mai omtales en sak der en pasient ble utskrevet fra sykehuset i april 2005. Pasienten døde to dager senere av en overdose. Det er riktig at vi fra sykehusets side sterkt har beklaget hvordan pasientens bestemor ble møtt av Jackson i forbindelse med utskrivelsen. Det er imidlertid ikke riktig at legen «måtte gå fra stillingen på Ullevål» som en følge av den konkrete hendelsen. Vi har fra vår side ikke bestridt Jacksons faglige vurdering bak verken opphevelse av tvangsparagraf eller utskrivelse, men altså sterkt beklaget måten han håndterte et møte med pårørende. Hele saken er fra vår side rapportert til Helsetilsynet i Oslo og Akershus, og vi avventer deres vurdering.

THOMAS JACKSON arbeidet ca. fem uker på akuttpsykiatrisk avdeling på Ullevål i april/mai i fjor. Avdelingen var da preget av stor spesialistmangel. Vi valgte å avslutte hans engasjement etter kort tid. Den nærmere begrunnelsen for dette er å anse som en personalsak som ikke skal drøftes i media.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling