- Ullmann er elitistisk

Linn Ullmann er nedlatende og belærende, mener retorikkekspert Jens E.Kjeldsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Linn Ullmann er nedlatende og belærende når hun sabler ned kulturminister Trond Giskes flerkulturelle prosjekt, mener retorikkekspert Jens E. Kjeldsen.

-  Legg merke til at Giske ikke er kunst-, men kulturminister, og at han skal ivareta alle sider av den norske kulturen. Derfor er det elitistisk å kalle ham en forsvarer av klassisk norsk barnehagetenking, sier Jens E. Kjeldsen, amanuensis i retorikk ved Universitetet i Bergen.

Det var i Aftenposten mandag at forfatter og spaltist Linn Ullmann gikk til angrep på kulturminister Trond Giske (Ap) og det hun oppfattet som hans hovedpoeng et tidligere innlegg i avisa: I et flerkulturelt samfunn skal kunst og kultur gjøre oss til bedre, mer tolerante og likere mennesker.

Støtter Giske

«Dette er klassisk norsk barnehage- og fritidsklubbtenking. I tillegg er det kunstfiendtlig. Vi skal alle synge i kor, vi skal holde hverandre i hendene og danse i ring, men vi skal ikke se forskjell på hverandre eller tenke at noe er «spesielt»», skrev Ullmann.

-  Jeg synes Ullmann plasserer seg som en som vet, mens Giske er den uvitende. Det er en nedlatende og belærende holdning, sier Kjeldsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer