Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ullmann går fra Tiden

Linn Ullmann forlater forlaget Tiden og følger mange av sine kolleger til Oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år valgte Ullmann å bli på Tiden da mange av forlagets forfattere fulgte med forlagsredaktør Geir Gulliksen til Oktober. Men nå har Tidens store salgssuksess også bestemt seg for å bytte forlag.

- Kritikkverdig

- Vi er veldig lei oss for at vi nå mister en strålende forfatter, men jeg ønsker Linn Ullmann lykke til videre med et spennende forfatterskap. På den annen side må jeg si at jeg opplever det som et paradoks at dette skjer rett etter en sterk lansering av Ullmanns siste roman «Når jeg er hos deg» . Boka er solgt til ni land, har fått gode kritikker og opplever gode salgstall. Oktober forlag har opptrådt svært kritikkverdig i denne saken, sier forlagssjef Else Pran i Tiden.

- På hvilken måte?

- De har arbeidet sterkt og lenge for å få dette til, sier Pran.

- En utfordring

- Vi er selvsagt strålende fornøyde, sier forlagssjef Geir Berdahl i Oktober.

- Linn Ullmann er jo en verdensstjerne, og det kan bli en utfordring for oss. Hun har bevist at hun er en god forfatter, og jeg tror hun kan bety mye for Oktober, sier Berdahl.

- Jeg har hatt mange gode år på Tiden, og er Tiden-forfatter med de to bøkene jeg har gitt ut til nå. Jeg har begynt arbeidet med ei ny bok og fortsetter å jobbe med den samme redaktøren som jeg har gjort hittil, Geir Gulliksen, og han er nå på Oktober, sier Linn Ullmann.

Hele Norges coronakart