Ullmann og Bergman sammen om ny film

STOCKHOLM (NTB): Liv Ullmann og Ingmar Bergman skal igjen lage film sammen. For første gang på mange år møter Bergman pressen for å fortelle om prosjektet.

Bergman har skrevet manuset til den nye filmen, mens Liv Ullmann står for regien. Filmen skal først settes opp på kino, og blir deretter sendt i sin helhet på svensk fjernsyn.

En svensk skuespiller med internasjonalt renommé vil ha en av hovedrollene, men Jan-Erik Westman ved SVTDrama ville i dag ikke røpe navnet. Skuespilleren stiller opp på en pressekonferanse sammen med Bergman i morgen.

Tidligere har Bergman sagt at han aldri mer ville treffe den svenske pressen. Han har likevel gitt enkelte intervjuer, men samtidig forsikret om at de skulle være hans siste noensinne.

Men nå som han nærmer seg sin 80-årsdag, stiller han likevel opp for journalistene. Ifølge Westman ved SVTDrama skyldes det trolig at han brenner for det nye filmprosjektet.

Liv Ullmann har regissert flere filmer i Norden og USA, blant annet «Enskilda samtal», som var bygd på Bergmans manus og omhandlet filmskaperens familiebakgrunn.

Liv Ullmann og Ingmar Bergman levde sammen i årene 1967-1970, og har ett barn sammen, datteren Linn. Etter at de skilte lag fortsatte de filmsamarbeidet fram til 1977.

(NTB)