- Ulovlig NRK-sponsing

Statens medieforvaltning mener NRK bryter reglene for sponsing i sine fotballsendinger. Etaten varsler sanksjoner mot statskanalen.

Ifølge Dagens Næringsliv gjelder saken fotballsendingen «Fotball spesial», som sender klipp og oppsummeringer av kamper i eliteserien.

Sendingen som medieforvaltningen kontrollerte 28. april i år var sponset av fire større bedrifter. Ifølge kringkastingsforskriftene kan ikke NRK motta tilskudd til annet enn rene sendinger fra idrettsarrangement, for eksempel en direkte overført fotballkamp.

- Det er ikke uten videre at alle forstår reglene med en gang, det er årsaken til at vi ikke dundrer til med de strengeste sanksjonene i denne saken, sier fungerende avdelingsdirektør Dag Løvdal i Statens medieforvaltning, som har varslet NRK i brevs form. Han viser til at forskriftene for NRK ble strammet inn fra 1. januar i år.

Sportsredaktør Grethe Gynnhild Johnsen i NRK har ikke lest brevet fra medieforvaltningen, men sier hun synes saken høres merkelig ut og vil behandle den så snart hun er tilbake fra ferie.

- Vi sponser ingenting annet enn live-sendinger, sier hun.

NRK har svarfrist til 31. juli.

(NTB)