Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ulovlig på nettet

Vinmonopolets hjemmesider på nettet blir utsatt - fordi de ikke får vise hvordan flaskene ser ut!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det høres ut som en dårlig aprilspøk. Men Vinmonopolet må kode om alle de foreløpige nettsidene sine fordi de ikke har lov å vise bilder av alkohol på Internett. Polet hadde i tillegg planer om å tilby brukerne av hjemmesiden matoppskrifter som egnet seg til vin, men også den ideen må skrinlegges.

Da sosial- og helsedepartementet endret reklameforskriftene til alkoholloven, ble det åpnet for nettbutikk for Vinmonopolet. Men reglene ble ganske annerledes enn det polledelsen hadde ventet, skriver Aftenposten.

Det eneste polet får lov å vise på nettsidene sine, er den samme informasjonen som finnes i prislistene.

Ikke klart før nyttår

- Vi hadde håpet å gå ut med litt mer informasjon enn dette. Nå må vi bygge om sidene våre fullstendig. Det vil ta tid, men vi regner med at nettbutikken er klar over nyttår, sier informasjonssjef Jan Egil Aase i Vinmonopolet.

Leder av Stortingets sosialkomité, John Alvheim (Frp) raser mot det han kaller barnslig tull.

- Når du kan se flaskene i butikken, må du selvfølgelig få samme mulighet i nettbutikken også. Dette kommer helt klart til å bli et tema i vår stortingsgruppe, sier han til Aftenposten.

ULOVLIG: Flaska med Cairanne Le Chenne Noir 1996, kan du se i hyllene. Men ikke på nettet.