Ulrik Imtiaz Rolfsen lager film om Profetens Ummah

Følger norske Syria-krigere.

BLIR FILM: Profetens Ummah går til filmen. Islamisten Ubaydullah Hussain ble fulgt av et filmteam da han kom i fengslingsmøtet til Arfan Bhatti i Oslo tingrett torsdag 15. januar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLIR FILM: Profetens Ummah går til filmen. Islamisten Ubaydullah Hussain ble fulgt av et filmteam da han kom i fengslingsmøtet til Arfan Bhatti i Oslo tingrett torsdag 15. januar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kjente regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen har siden i fjor høst jobbet med det som skal bli en dokumentar om det ekstreme islamistiske miljøet i Norge. Dagbladet er kjent med at Curry film har søkt midler fra Norsk filminstitutt til å lage filmen.

I filmen følger Rolfsen og selskapet Curry Film islamistgruppa Profetens Ummah tett, og filmteamet kommer også tett på nordmenn som reiser til Syria og Irak for å kjempe for terrorgruppa Den islamske stat (IS).

En rekke av de omkring 70 nordmennene som har reist til Syria for å kjempe kommer fra miljøet rundt nettopp Profetens Ummah, og gruppa følges hver dag tett av Politiets sikkerhetstjeneste. Dagbladet er kjent med det som betegnes som en krevende filmatiseringsprosess.

Observante tilskuere merket seg at islamisten Ubaydullah Hussain ble fulgt av et filmteam da han kom i fengslingsmøtet til Arfan Bhatti i Oslo tingrett torsdag 15. januar. Der ble det gjort opptak til filmprosjektet.

- Curry film jobber med flere prosjekter og har flere søknader om produksjonsstøtte inne til behandling, men kommenterer ikke prosjekter som ikke er realisert, sier Ulrik Imtiaz Rolfsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer