TRAVEL: Ulrik Imtiaz Rolfsen planlegger skrekkfilm om gourmetkannibaler - og setter opp gangsterfilm på kino i Oslo på nytt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TRAVEL: Ulrik Imtiaz Rolfsen planlegger skrekkfilm om gourmetkannibaler - og setter opp gangsterfilm på kino i Oslo på nytt. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Ulrik Imtiaz Rolfsens neste film byr på gourmetkannibaler og spekeskinke av menneskekjøtt

Først blir det æresdrap og gangsterromantikk på hjemmebane.

(Dagbladet): Rolfsen er nemlig ikke redd for bråk når han på ny setter opp kontroversielle «Haram» på kino i Oslo i dag.

Det ble oppstyr da filmen gikk på kino i fjor høst.

- Filmen handler om æresdrap, gangsterstereotypien, æres- og voldskultur i Oslo. Det er klart det blir bråk av sånt. Når jeg ser på kritikken jeg har fått blant annet fra journalister med minoritetsbakgrunn, har likevel den endret seg nå. Noen av de som kritiserte meg har seinere selv publisert saker som tangerer det jeg lager, og problematiserer det å være norskpakistaner, sier Rolfsen til Dagbladet.

Hårsåre Derfor, mener han, kan det være interessant å se «Haram» nå. Han sier at han ført og fremst lager film som skal underholde, men påpeker:

- Det er også viktig å lage film med substans og tyggemotstand. Lager du film som tar opp noe samfunnsaktuelt er det alltid noen som føler seg tråkket på. Da jeg lagde «Taxi» var det journalistene som ble sure. Norskpakistanerne føler seg marginalisert — og er veldig hårsåre, sier han.

STJERNEKOKK: Ulrik Imtiaz Rolfsen lar seg inspirere av den britiske superkokken Heston Blumenthal når han nå skal lage film om kannibaler på matreise i Italia. Foto: Andrew Parsons / The Australian / NTB scanpix
STJERNEKOKK: Ulrik Imtiaz Rolfsen lar seg inspirere av den britiske superkokken Heston Blumenthal når han nå skal lage film om kannibaler på matreise i Italia. Foto: Andrew Parsons / The Australian / NTB scanpix Vis mer

Rolfsen sier han er «veldig, veldig, veldig stolt» over skuespillerne i filmen. De fant nemlig på alle replikkene selv. Rolfsen framhever spesielt Elias Ali (20) fra Lørenskog - som sågar er nominert til Amanda i kategorien «Beste mannlige hovedrolle»
for innsatsen.

- All dialogen i filmen var improvisert der og da. Et vanlig filmmanus er på kanskje 90-100 sider, her var manus på ni sider og helt uten dialog. Skuespillerne improviserte alle replikkene.

Gourmet-horror Rolfsen har også helt ferske prosjekter i ilden. Og ordet «fersk» er uvanlig dekkende for å beskrive hans nye filmprosjekt:

«Rustico» handler nemlig om gourmetkannibaler i Toscana som vil jakte ned og spise en vennegjeng bestående av unge, sexy kokker på Italia-ferie. Vennegjengen begynner på sin side å lure på om skinka de spiser til frokost har en litt «spesiell» smak.

- Jeg digger sjangerfilmer, og synes det er kjempespennende med skrekkfilm. Jeg gleder meg utrolig til å ta fatt på filmen, sier Rolfsen. - Jeg er en «foodie» og matinteressert selv, så her tenker jeg å la meg inspirere av Heston Blumenthal, sier Rolfsen — uten å ville utdype hvordan kannibalisme skal flettes inn med britisk stjernekokkelering.

- Dette blir en blanding av thriller og skrekkfilm, og det er både humor og sex appeal, sier Rolfsen — som også hinter om at han er aktuell i England på flere fronter. Det er nemlig svært sannsynlig at «Taxi» vil bli vist på riksdekkende britisk TV.

PST-anke Det kom voldsomme reaksjoner da Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i juni aksjonerte mot Rolfsen, og beslagla materiale han hadde tatt opp til en dokumentar om islamistgruppa Profetens Ummah. Oslo tingrett har gitt PST rett til å se det upubliserte materialet.

- Vi leverte anken til lagmannsretten denne uka, sir Rolfsen - som frykter at PST har gjort så filmen ikke kan bli noe av.

- Nå har folk begynt å trekke seg og vil ikke lenger snakke med oss. Miljøet er blitt helt lukket, sier Rolfsen.