Ulrikke Falch debuterer som NRK-programleder

Skal overbevise videregåendeelever om at de er feminister.

Ulrikke Falch blir programleder i NRK sitt nye program «F-ordet» som har premiere i november. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
Ulrikke Falch blir programleder i NRK sitt nye program «F-ordet» som har premiere i november. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ulrikke Falch (21) har stadig mange jern i ilden, og til høsten debuterer skuespilleren og samfunnsdebattanten som programleder i P3-dokumentarserien «F-ordet».

Med programmet vil hun undersøke holdninger til kjønn og kjønnsroller, og i løpet av seks uker ønsker hun å overbevise elevene ved en vanlig videregående skole om at de er feminister. På den internasjonale mannsdagen 19. november får hun vite om hun lykkes.

- I Norge er vi veldig likestilte, men det finnes en del holdninger som gjør at vi forskjellsbehandler på bakgrunn av kjønn, sier Falch på NRKs høstlansering.

Hun legger til at det ikke bare er jenter som utsettes for press.

- Det gjør guttene også, og det må vi gjøre noe med.

Fra scenen forteller hun om da hun gikk i niendeklasse, og ble mobbet for å ha for muskuløse lår, og fikk beskjed om at hun ikke burde trene så mye. Hun forteller videre at hun ble veldig fokusert på hvordan kroppen hennes så ut, som resulterte i at hun utviklet spiseforstyrrelse og til slutt ble innlagt.

I tillegg til å ha vært aktuell med NRK-podkasten «Ulrikkes univers» denne våren, har det også blåst hardt rundt Falchs feministiske engasjement det siste året. I mars tok hun en pause fra Instagram-kontoen sin med en million følgere i kjølvannet av diskusjonen rundt Vixen-saken og 8. mars-debatten. Det tok likevel ikke lang tid før hun var tilbake på Instagram, og fortsatte som en tydelig samfunnsdebattant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer