Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MGP 2020:

Ulrikke om stemmeskandalen

Kaos da Ulrikke Brandstorp vant MGP.

BRANDSTORP: MGP-vinner Ulrikke Brandstorp våknet til en tilværelse som norsk representant i Eurovision Song Contest. Nå skal det jobbes på, sier jenta som gleder seg til finalen i Rotterdam i mai. Video: Bjørn Langsem Vis mer

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): Ulrikke Brandstorp vant lørdagens MGP-finale etter stemmekaos. Ord som «skandale», «katastrofe-opplegg» og «hårreisende» ble brukt etter at det ble klart at det var en folkejury på 30 personer som bestemte hvilke fire artister som gikk videre til den såkalte sølvfinalen.

I gullduellen møtte Brandstorp hjemmefavoritt Kristin Husøy. I denne duellen skal det ha vært mulig å stemme, men Dagbladet har fått meldinger fra flere lesere som slet med å stemme også her.

Dagbladet møter Brandstorp på hotellet søndag formiddag, hvor hun sier følgende om stemmeskandalen:

- Jeg er artist og det er NRK som må ta seg av stemmeproblemene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Hvordan skal du vise at du er en verdig vinner?

- Jeg skal prøve å gjøre en like god jobb som Keiino gjorde i fjor. Jeg skal være positiv og blid. Vi skal begynne å snakke engelsk hjemme. Dette er en jobb. Jeg har lyst til at Norge skal være stolte. Jeg skal ikke hvile et sekund.

VANT: Til tross for stemmekaoset var det forhåndsfavoritten Ulrikke Brandstorp fra Sarpsborg som tok seieren. Video: NRK / Marie Røssland, Dagbladet TV. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Skylder på emojis

Konstituert kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen sier følgende om årsaken til stemmetrøbbelet:

- Det ser ut som om det er 38 millioner emojis som gjorde at dette knakk sammen.

Furst beklager at ikke det norske folk fikk stemme fram sin MGP-favoritt gjennom hele finalen:

- Vi er veldig lei oss for de tekniske problemene, før vi kan si så mye mer om det, må vi gå gjennom hva som har skjedd, sier Haugen.

- Vi synes dette er veldig leit, og vi beklager at det ble sånn, men vi føler oss trygge på at det er den riktige vinneren som står igjen.

STEMMEKAOSET: Prosjektleder i Melodi Grand Prix, Stig Karlsen beklager for at ting gikk som de gikk. Video: Marie Røssland Vis mer

Raser i kommentarfeltene

- Ulrikke er en verdig vinner, men det er mye å ta inn over seg. At ting ikke gikk helt etter planen i dag kan alle være enig om. Jeg har mange tanker, sier Tone Damli i en melding på Instagrams historiefunksjon.

Damli er ikke alene med å ha mange tanker om saken. I kommentarfeltet til NRK på Facebook er det flere som uttrykker misnøye med hvordan vinnerne ble kåret.

-Jeg synes virkelig synd i vinneren opp i det hele og tenker at hun nok har en anelse bismak i munnen av oppstyret rundt. Trist hele saken - og har selv en bismak av det hele, skriver én.

-Dere burde skamme dere, og komme med en real beklagelse etter at dere snøt Rein Alexander for seieren! Men all ære til Ulrikke. Ikke hennes feil, skriver en annen.

-Fy få en for en hæla amatørmessig gutteklubb,hele avgjørelsen burde vært annullert og folk burde få lov til og stemme på nytt, skriver en annen.

STEMMEKAOS: For stort trykk har ført til at det ikk går an å stemme under Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer

Krever omkamp

Også kjendismanager Erland Bakke tar til ordet for omkamp.

-Jeg har ikke sett et mer rigget opplegg siden broren min fikk mandelen i grøten, sier Erland Bakke til Dagbladet lørdag kveld.

Han er kjendismanager og har hatt totalt seks artister med i MGP-sirkuset. For fire år siden satt han i den internasjonale juryen og representerte Norge.

- Jeg krever omkamp. Rett og slett. Hvis dette hadde vært tilfellet i et politisk … nei, det er helt på trynet. Fullstendig katastrofe, sier Bakke.

Hele Norges coronakart