Ultra lyd med Trang Fødsel

EGERTORGET (Dagbladet): Trang Fødsel har gjort unna 90 konserter i år. I går spilte de sin klart beste. Dette ifølge oss i Julemusikantene. Folk på Egertorget mente også det samme. De ga 9484 kroner til Frelsesarmeens arbeid. Tusen takk.

Og pengene fra gatekonsert kommer godt med.

To fra Frelsesarmeen setter seg i dag på flyet til den tidligere sovjetrepublikken Moldova. Her har de fått et nødskrik om hjelp:

Tusenvis av små barn er syke, trenger mat, medisiner og klær, var meldingen til armeens hovedkontor i Oslo.

Du sitter ikke med beina på bordet da, men organiserer 90 tonn med nødhjelp som skal nedover før jul, blant annet finansiert gjennom den snåle treenigheten norske artister, den frelste armé og vi tabloide.

Rockens mekka

Og så var det Trang Fødsel. Bandet tror de kommer fra Bergen, det er feil.

De er bosatt i byen, men tre av fem stammer fra Akershus, blant annet fra rockens mekka Bjørkelangen. Kartet må stemme med terrenget, noe det gjorde i går ettermiddag. Trang Fødsel omskapte Egertorget til en varmestue.

Morsomt å spille

Trang Fødsel er ikke det bandet herr og fru drar trynekjensel på med en gang, men når tekstene viser fram en «Drømmedame» og en kursiv hippie, ja da svingte verdens beste oslofolk innom Den Humane Mammons svarte gryte. Halle- og heleluja!

- Det er morsomt å spille på gata og spesielt for Frelsesarmeen. To av oss har erfaring fra det tidligere, sier gitarsanger Hans Petter Aaserud, mens John Vinge og Jørund Fluge Samuelsen trår til med akustisk fødselsrap. Ultralyd for fred.

<B>AKUSTISK:</B> Trang Fødsel laget ultralyd med et lite anlegg på Egertorget i går.