Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ultra

Låtskriver Martin L. Gore har etter fire års taus rehabilitering endelig fått lappet sammen kraftverksledningene og stablet erkedopbrødrene i Depeche Mode på beina igjen. Sammen har de født et lite mirakelalbum; «Ultra».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpningskuttet «Barrel of a gun» er intenst suggererende og har lyse nyanser i all sin dysterhet.Denne låta holder godt i «Ultra»-innpakningen, men samtidig må «Barrell» være en drøm for de remiksere som er født med en computer mellom hendene. David Gahans stemme er preget av lange nattøkter, og det er bra, så slipper han å høres ut som en speider-Sting-gutt.Gjestemusikere på «Ultra» er blant annet den gamle mestertyske særingen Jaki Liebezeit fra Can, tidligere Living Colour-bassist Doug Wimbish pluss pedalsteel-gitaristen B.J. Cole. Sistnevnet bidrar til at «The Bottom Line» blir 1997-utgave av en elektrisk cowboy. Skoi som det heter på nynorsk.Et overraskende bra album sjøl om en tre- fire kutt blir lydøvelser for meget spesielt interesserte.

Hele Norges coronakart