Ultraharry EM-sang

Alex Rosén har spilt inn det han håper blir sommerens store EM-hit. Med Tom Lund Band i ryggen og låta «Europas juvel» vil Alex gi en potent og harry støtte til det norske fotball-landslaget.

- Låta er så nasjonalistisk at jeg får helt frysninger, humrer han.

- Ja, den er nesten helt naz..., nei, det må du ikke skrive. Den er gjort med masse ironi, da, legger han til med trykk.

Alex har sett seg lei på de siste åras fotballsangtrender i gamlelandet, der glattslikkede låtskrivere konstruerer allsanglåter.

Odd, Frank og Terje

- Det er deilig å kunne gi det norske folk en kompromissløs og ultraharry fotball-låt, smeller det fra Alex.

I denne sammenhengen presenterer Alex seg som Lund, Tom Lund - sangeren og den selvskrevne stjernen i Tom Lund Band. De tre andre medlemmene i Lunds band er Odd Iversen, Frank Grønlund og Terje Kojedal - bedre kjent som Kåre & The Cavemens Knut Schreiner og to andre medlemmer i nå nedlagte Turboneger, Thomas Seltzer og Christer Engen.

- Låta sitter jo som et skudd, hoier Alex og snurrer i gang plata med åpningsstrofene: Norway/We do it our way .

Turbo-juvel

«Europas juvel» er en nyinnspilling av «I Got Erection» med de nevnte undergrunnslegendene Turboneger. Det dreier seg om fotballrock på sitt verste og beste.

Turboneger kan faget fotballrock etter å ha hjulpet Hamburg-klubben St. Pauli med en hooliganlåt.

Fotballforbundets (NFF) offisielle EM-låt er en dance-versjon av Ivar Dyrhaugs «Alt for Norge».

Alex/Tom Lunds mål er å ta innersvingen på NFF-schlägeren, slik DumDum Boys gjorde det i 1998 med sin VM-låt «Bønda fra nord».

  • 13. mai spiller Norge sin første kamp under EM-sluttspillet i Nederland og Belgia. 22. mai er Alex' Tom Lund Band på gata med sin EM-låt.
NORGES MANN I BELGIA: Alex Rosén har laget det han tror blir fotballsommerens store rock'n rollhit.