Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ultraortodoks avis fjernet kvinnene. Satireavis svarte på beste mulige måte

Hylles på nettet.

TOM GATE: Waterford Whispers svarte den ultraortodokse avisa med å gjøre det motsatte: De fjernet alle mennene. Faksimile fra @WaterfordWhispersLTD. Foto: Philippe Wojazer / APF / NTB Scanpix
TOM GATE: Waterford Whispers svarte den ultraortodokse avisa med å gjøre det motsatte: De fjernet alle mennene. Faksimile fra @WaterfordWhispersLTD. Foto: Philippe Wojazer / APF / NTB Scanpix Vis mer

Statsledernes marsj i Paris søndag har fått mye oppmerksomhet. Mest oppstyr vakte det da den ultraortodokse avisa HaMevaser redigerte bort kvinnene.

Både Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Paris' borgermester Anne Hidalgo, EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk Federica Mogherini er redigert bort. Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt er også helt ugjenkjennelig i det ene hjørnet.

Bildene gikk verden rundt i går.

Uten menn
Den irske satireavisa Waterford Whispers svarte med å sende ut en tweet med et bilde der alle mennene var redigert bort, med teksten «Feministavis redigerer bort mannlige statsledere fra Paris-marsj» (de fjernet riktignok Sveits' president Sommaruga også, men det er en annen sak).

«Jeg kan ikke favorittmarkere denne nok», skriver @shivian, mens @dazmoriarty skriver «DETTE ER RENT INTERNETTGULL». For å nevne noen entusiastiske reaksjoner.


Satiresiden laget også saken «Den første internasjonale hyklerkonvensjonen gikk rolig for seg» .

#JeSuisNico
En annen som har fått høre det, er tidligere president Nicolas Sarkozy, som tapte valget for Francois Hollande i 2012. Mannen som ble kalt «president bling-bling» trives ikke så godt i skyggen. Han klarte å bryte rekka og snike seg inn mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Malis president Ibrahim Boubacar Keita.

Internett reagerte spontant med taggen #JeSuisNico og koste seg med å photoshoppe eks-presidenten inn i kjente scener fra virkeligheten og fiksjonen.

Ikke akkurat med folket
Og når det gjelder humor som lager seg selv, viste en annen vinkel at statslederne gikk i en tom gate full av sikkerhetsfolk, og slett ikke i hovedmarsjen  (se embedtweet).