Ultravoldelig Shakespeare

Shakespears Macbeth skal bli den voldeligste filmen laget i Australia.

(Dagbladet.no): Det sier jo litt hvis du sammenligner med australske filmer som «Mad Max», «Chopper» og «Romper Stomper».

Hovedrolleinnehaver Sam Worthington sier ifølge Associated Press at filmen settes i nåtid, og det er han som har fått vite at det klassiske skuespillet blir ganske rått på det store lerretet.

- Jeg ble fortalt at det blir den voldeligste filmen som er laget i Australia, sier Worthington.

William Shakespeares «MacBeth» er i utgangspunktet en ganske blodig affære. Men det er også en klassiker om evigvarende og universelle temaer som trofasthet og ambisjon. Skuespillet følger Macbeths ferd mot toppen, en maktkamp som blir hans skjebne der mord, galskap, paranoia og forræderi er noen av ingrediensene.

Filmen «MacBeth» skal regisseres av Geoffrey Wright, som også stod bak «Romper Stomper» i 1992. Den filmen handler om australske nynazister, og ble gjennombruddsfilmen til Russel Crowe.

Voldelige gjenger i Melbourne blir bakteppe for filmatiseringen av Shakespeares klassiske teaterstykke. Byen har de siste åra hatt rundt 30 dødsfall i forbindelse med bandekriger. Filmens produsent, Martin Fabiy, sier at filmen ikke kobles direkte til disse drapene, men at det trekkes paralleller.

«Macbeth» er filmet ørten ganger gjennom filmhistorien. Akiro Kurosawa, Orson Welles og Roman Polanski er noen av regissørene som har prøvd seg.

KLASSIKERE:</B> William Shakespeares skuespiller har inspirert mange store og gode filmer.