DEBATT

Debatt: Sentralisering

Ulv! Ulv! roper Senterpartiet

Man kan bare rope Ulv, ulv, et begrenset antall ganger før man gjennomskues. Senterpartiet fortsetter likevel å rope – men det skjer faktisk ingen massiv sentralisering eller rasering av Norge, heller ikke i landbruket eller i samferdselssektoren.

HUN VET: Folk er fornøyde med fødetilbudet, og antallet jordmødre i kommunene er doblet. Dette vet Marit Arnstad i Senterpartiet, selv om hun gir inntrykk av det motsatte, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
HUN VET: Folk er fornøyde med fødetilbudet, og antallet jordmødre i kommunene er doblet. Dette vet Marit Arnstad i Senterpartiet, selv om hun gir inntrykk av det motsatte, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Landbruksorganisasjonene ble nettopp enige med staten om årets jordbruksoppgjør og samferdselsbevilgningene har økt kraftig. Det blir ikke lagt ned flere lokalsykehus eller fødetilbud enn under de rødgrønne. Tvert imot er det lagt en plan for å bevare de vi har.

Folk er fornøyde med fødetilbudet, kvaliteten på fødsels- og barselomsorgen har gått opp, og antallet jordmødre i kommunene er doblet. Dette vet Senterpartiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, selv om hun gir inntrykk av det motsatte i sitt leserinnlegg i flere aviser den siste tida.

Vi i Høyre lytter til bunadsgeriljaen. Sammenslåingen av fødestuer på Nord-Vestlandet som utløste aksjonen, ble nylig satt på vent. Vedums bunadssølv imponerer ikke. Da han skulle tilby sin løsning i sykehusstriden på Helgeland, kalte lokalavisa Helgelendingen det for «Vedum på ville veier», og viste til at alle berørte kommuner vil noe annet.

Uriktigheter og lettvinte argumenter er som oftest bare et uttrykk for mangel på politikk.

Sp bryr seg forbausende lite om kvalitet. De snakker om passkontorer, NAV-kontor og skattekontor. Aldri om kvalitet i skolen, kvalitet i eldreomsorgen eller effektivitet på rådhuset. Med Senterpartiets politikk vil vi få et forsvar som er gode på sandsekker og AG3, men dårlig mot hackere. Vi ville fått et politi som er gode på patruljering, men dårlig på å etterforske nettovergrep. De tilbyr rett og slett gale og lite framtidsrettede løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer