EGENTLIG SNILL? Walt Disneys historier om den store stygge ulven er ledd i en århundrelang, falsk ryktespredning, mener professor. Copyright: Disney
EGENTLIG SNILL? Walt Disneys historier om den store stygge ulven er ledd i en århundrelang, falsk ryktespredning, mener professor. Copyright: DisneyVis mer

Ulvehatet skyldes ondsinnet propaganda og hjernevask

- Fjern «Rødhette» fra bokhyllene, mener professor.

Meninger

HVORFOR HATER så mange mennesker ulven? Hva skyldes det at busslaster med frådende sauefantaster, til daglig trauste bønder, drar til hovedstaden for å oppfordre landets regjering til kaldblodig mord? Hvordan kan de hengi seg til sine mest primitive instinkter og la seg overmanne av blodtørst og drapsfantasier? Rettet mot et stakkars, utrydningstruet dyr, som ikke har gjort annet enn å sørge for at naturens mangfold er på plass.

VI SPØR EN en ekspert på området, professor i rovdyristikk, Ulv I. Fåreklær, hva han mener ligger til grunn for denne uhyggelige tendensen. Han er ikke i tvil. Dette skyldes en indoktrinering som har pågått i hundrevis, for ikke å si tusenvis av år. Forestillingen om at ulven er et truende og farlig dyr, skyldes ren hjernevask.

– Ulvehatet har sneket seg inn gjennom folkekjære eventyr og myter som har vært gjentatt så mange ganger at folk tror på dem, sier han.

PROFESSOR FÅREKLÆR henviser til et tidlig eksempel som Æsop og hans fabel om gutten som roper «Ulv, ulv» så ofte at folk ikke tror på ham.

- Men så kommer jo ulven, og da er fanden løs, forklarer Fåreklær, som har skrevet en doktoravhandling om pelsdyr, poter og psykopati. – Det samme ser vi hos brødrene Grimm, som lar en jeger torturere en ulv med å sy inn steiner i magen på den og hive den i en brønn. Og hva med alle varulv-fortellingene? De er utelukkende skrevet for å spre falsk propaganda om ulven. Jeg vil også nevne moderne skikkelser som Per Ulv i seriene om Bippe Stankelbein, eller Walt Disneys Storeulv, bygd på det motbydelige eventyret om de tre, såkalte små griser. Alle vet hvor digre og aggressive slike svin kan være.

FÅREKLÆR vil gå i bresjen for å motvirke denne litterære massesuggesjonen.

- Slike eventyr og hat-formuleringer om ulven må fjernes fra bokhyllene. Vampyrserier må vekk fra TV-skjermen. Vi bør få en paragraf i loven som forbyr offentlig ulvehat. Først da kan vi komme ondet til livs, snerrer professor Fåreklær.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.