DEBATT

Debatt: Ulv

Ulvejakt i yngletiden

En hellig fred er brutt.

FLERE SKAL SKYTES: Lisensjakta på ulv skal forskyves fra slutten av februar og helt fram til 31. mai. Det reagerer artikkelforfatteren på. Foto: Bjørn-Owe Holmberg
FLERE SKAL SKYTES: Lisensjakta på ulv skal forskyves fra slutten av februar og helt fram til 31. mai. Det reagerer artikkelforfatteren på. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Regjeringen har bestemt at den årlige lisensjakta på ulv skal forskyves fra slutten av februar og helt fram til 31. mai. For flere ulv skal skytes.

Rovviltnemndene var nemlig ikke fornøyd med de 12 ulvene som alt er skutt, de vedtok å ta livet av ytterligere fire ulver. Utover våren kan spor-snø enda ligge. Da ble det fristende å benytte denne tiden til å oppfylle kvoten. Ulv går drektig fra slutten av februar, og valpene fødes i april og mai måned.

Nå skal det tillates jakt i de sårbare vårmånedene - denne tiden da alt av dyreliv skal formere seg og alle blivende dyremødre søker seg til fredelige plasser for å gi liv til nye liv. En tid da knopper brister og små valper og kalver skal snuse inn av den naturen de skal lære å leve i. Denne tiden har vært hellig, og skånet for all jakt. Men ikke nå!

Nå skal halsende bikkjer, trampende jegere som travelt skal knytte flaggliner og jage rundt med skutere herje rundt i naturen fram til 31. mai. Muligens vil også helikopter bli benyttet for å få peilet inn de dødsdømte dyrene. En hellig fred er brutt. Kan norsk «forvaltning» av ulv synker dypere?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer