Ulven er løs

De ivrigste har skaffet platene via Internett, men det er grunn til å glede seg over at Hawksley Workman endelig har fått norsk distribusjon.

At noen reiste helt fra Oslo for å høre den kanadiske sangeren og låtskriveren under Ole Blues i Bergen i mai, sier noe om potensialet. Sangene låter nødvendigvis ganske annerledes på CD enn da Hawksley hadde bare sin egen elgitar og pianoet til «Mr. Lonely» som tonefølge i sin halsbrekkende rock'n'roll-performance på Garage.

På CD spiller han en rekke instrumenter selv, i tillegg er han velsignet med en flott stemme som han bruker for hva den er verdt. Musikalsk framstår han som en krysning av avdøde Jeff Buckley, David Bowie og 70-tallsduoen Sparks (!). Best er han i balladene og når stemmen ligger i front, som på de suverene «Your Beauty Must Be Rubbing Off» , «No Beginning No End» og «Dirty And True» - bare tre eksempler på hans ypperlige låtskriverkunst. Et par av låtene blir riktignok noe anmassende og funket bedre i nedstrippet versjon på scenen, men vi har uansett med en ekte musikalsk tusenkunstner å gjøre.

OBS! Har du pc eller mac kan du også spille av videoer til tre av låtene.