Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ulvevideoen fra OL var ren bløff

Medier verden over bet på.

ULV, ULV!: Talkshowvert Jimmy Kimmel og Kate Hansen samarbeidet om en spøk store deler av medieverden bet på. I går avslørte han hele opplegget. FOTO: FRA JIMMY KIMMEL LIVE
ULV, ULV!: Talkshowvert Jimmy Kimmel og Kate Hansen samarbeidet om en spøk store deler av medieverden bet på. I går avslørte han hele opplegget. FOTO: FRA JIMMY KIMMEL LIVE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): Det skapte fryktelig mye medieoppmerksomhet da den amerikanske akeren Kate Hansen (21) i går postet en Youtube-video fra rommet sitt i deltagerlandsbyen i Sotsji.

Videoen viste et dyr, trolig en ulv, passere rett utenfor døra til akeren, og Dagbladet var blant dem som omtalte saken.

- Det er ikke en ulv - det er nesten sikkert at det er en grønlandshund, husky, alaskan malamute eller lignende. Men, det er en fin hund!, uttalte ulveforsker John Durrus Linnell til Dagbladet.no.

- Verdt det Nå viser det seg imidlertid at det var en ulv, men videoen var slett ikke fra Sotsji.

Hele greia var nemlig en spøk, iscenesatt av talkshowvert Jimmy Kimmel i samarbeid med Hansen.

Det avslørte Kimmel og akeren under episoden av talkshowet som ble vist i USA i går kveld. Se innslaget her (ekstern video).

Kimmel og hans medsammensvorne fikk full kontroll over Hansens twitter-konto, og la ut videoen - som i realiteten ble filmet i et spesialbygget hotellsett i Los Angeles - i hennes navn.

Ikke lenge etter var videoen å se på alle store nyhetsnettsteder og -kanaler verden rundt.

- For å være ærlig, ble det mye mer oppmerksomhet rundt dette enn jeg forventet, men det var verdt det, sier Hansen til Fallon.

Sikkerhetsfolka friket ut Videoen til Hansen fikk over én million visninger på under ett døgn.

- Jeg visste ikke om jeg skulle fortelle om hendelsen til mine lagkamerater, men så begynte jeg å høre folk diskutere det rundt meg - og så begynte sikkerthetsfolka på hotellet å frike litt ut.

Kimmel har også tidligere lurt mediene med iscenesatte Youtube-videoer.

Blant annet var det han som stod bak den legendariske «worst twerk fail EVER», som fikk over ni millioner visninger på en drøy uke.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter

Hele Norges coronakart