Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ulykkessjåføren vil ha fram sannheten

Her er kvinnen Oslos kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen håper vil «brenne i evig helvete». Nå forteller Vibeke Ulrichsen (31) sin versjon av trafikkulykken som invalidiserte Moræus Hanssens ektemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «Brent av dragen» framstilles Ulrichsen som den som hadde skylda for ulykken, og at hun er dømt og straffet for dette. I realiteten ble hun ikke dømt for å ha skadet Hanssen, bare å ha kjørt feil i rundkjøringen der ulykken skjedde. Forfatteren, journalist Hugo Lauritz Jenssen, skriver også at hun kjørte videre etter å ha kollidert med Hanssen. Det siste har forlaget nå beklaget.

- Alt det andre er også feil. Det er uforståelig at en journalist, som sitter med alle dokumentene og også dommen som beskriver ulykken, har villet skrive ei bok med utgangspunkt i et fullstendig galt faktum. Den er skrevet mot bedre vitende og med andre hensikter enn å få fram sannheten.

Vibeke Ulrichsen er datter av den kjente finansmannen Kjell Ulrichsen, og har selv en betraktelig formue. Hun er gift, har et barn og har inntil nylig jobbet som produktsjef for en norsk parfymeprodusent. At hun ikke er identifisert i boka, føler hun er av mindre betydning:

- Venner og kjente har fått høre det fra sine venner igjen at det var meg som kjørte bilen. Selv har jeg ikke fortalt det til mange.

Skjønner ikke

- Hvorfor har du ikke tidligere fortalt din versjon?

- Jeg har gjort det overfor dem som har snakket med meg om det. Men jeg hadde aldri trodd at det var mulig å si det hun gjør i denne boka. Jeg skjønner ikke at det kan hjelpe henne å rope på hevn og straff mot meg og min familie, særlig fordi hun vet hva som skjedde.

- Da boka kom var du aldri i tvil om at du måtte reagere?

- Nei, da ble jeg sint.

Har betalt

Blant de påstandene Ulrichsen reagerer på i boka, er at hun ikke skal ha tatt kontakt med Moræus Hanssen etter ulykken.

- Jeg tok kontakt med sykehuset samme dag, eller dagen etter. Jeg fikk beskjed om at familien ikke ønsket kontakt med meg, men at jeg kunne legge igjen telefonnummeret mitt. Det neste jeg hørte var at jeg var stevnet for retten med krav om en million kroner i erstatning.

Stevningen endte i et forlik, der Ulrichsen påtok seg å betale 150000 kroner til Kjell Hanssen. Siden har det ikke vært kontakt mellom partene.

Vil forsones

- Jeg vet ikke hva jeg kunne gjort annerledes. Jeg tenkte på å sende blomster, men ble frarådet dette av venner, fordi det kunne virke støtende. Jeg føler det hele som urettferdig.

- Du har ikke vurdert å ta kontakt seinere?

- Ikke etter at Ingeborg Moræus Hanssen lot seg intervjue av Dagens Næringsliv om saken i 1996. Jeg er rett og slett litt skremt av henne, hun er en mektig offentlig person.

- Vil du ikke forsones med Ingeborg Moræus Hanssen?

- Hun har ikke akkurat lagt opp til det, med sitt «brenne i evig helvete». Men hvis hun ønsker det, er jeg villig.

STÅR FRAM: Vibeke Ulrichsen(31) er lei av beskyldninger fra Ingeborg Moræus Hanssen, anonyme brev og rykter om hennes delaktighet i trafikkulykken som gjorde Moræus Hanssens ektemann invalid.Foto: HANS ARNE VEDLOG
Hele Norges coronakart