Uma er Tarantinos favoritt

Den nye actionheltinnen Uma Thurman er Quentin Tarantinos favorittskuespiller, men han er ikke bare enkel å forstå. Thurman var skremt av alle voldsscenene i «Kill Bill»-filmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): - Jeg måtte gå inn i en prosess for å skjønne hvorfor, sier skuespilleren når Dagbladet møter henne i London i går.

Uma Thurman er den nye superhelten på kinolerretet. I Quentin Tarantinos «Kill Bill»-filmer flyr hun høyt med kung-fu-spark og lange sverd. Hun lever et liv uten frykt med drap og hevn som den store drivkraften, og i en scene blir hun begravd levende. Flere av voldsskildringene er sterke, og skuespilleren innrømmer at det var tøft å være The Bride.

- Hun er en tøff karakter. Jeg er generelt sett ikke tiltrukket av vold, men gjennom samarbeidet med Tarantino har jeg lært at vold er en del av hans uttrykk, og at han har en tanke bak. Jeg ser på han som en kunstner, sier Thurman.

Rå vold

Skuespilleren som slo igjennom for alvor i «Pulp Fiction», er blitt regissør Tarantinos favoritt. Hun synes den andre «Kill-Bill»-filmen minner mest om kultfilmen fra 1996.

- Den første er en mer spektakulær film. Jeg er sterkere, mer sexy og mer superhelt i den første. I den andre filmen ser man at karakterene har menneskelige problemer. Den siste filmen er også en mer klassisk Tarantino-film. Det er mer humor og dialog i kombinasjon med action. Du får disse utrolige toneskiftene som han lager. Jeg elsker «Kill Bill Vol. 2», sier Thurman og forklarer:

- Det er rått og skremmende. Det er nesten som en svart komedie. En millimeter feilberegning kan være en katastrofe. Det er så spektakulært. Man må virkelig tro på det for å være med på det.

Hun innrømmer at tilværelsen som actionheltinne også har tatt på helsa.

- Det var smertefullt og jeg gikk hele tida og ventet på hva som var det neste. Selv om det er en film og det er sikkerhetsregler, gjør det likevel vondt. Du kaster deg på bakken med full kraft. Det var kanskje ikke så vondt med en gang, men seinere kunne jeg se blåmerkene...

Savner jentehelter

Skuespilleren setter pris på de positive tilbakemeldingene, spesielt fra kvinner. Hun tror det er viktig at kvinner også utfordrer de tradisjonelle kjønnsrollene på kinolerretet.

- Jeg tror at mange liker å se at kvinner bryter seg løs. Det handler litt om makt. På en annen side mener jeg ikke at det også kan være farlig å være for opptatt av feminisme. Det ideelle er å kunne være seg selv, og at ingen legger rammer på hvem du skal være. Jeg tror ikke det betyr at man ikke skal ha på seg høye hæler eller å nekte menn å åpne døra foran deg.

Mens hennes brødre dyrket tradisjonelle superhelter, hadde Thurman stor glede av Astrid Lindgrens urokråke Pippi Langstrømpe. Hun ble introdusert for henne gjennom høytlesing av sin svenskfødte mor.

- Pippi var min favoritt, og det er også min fem år gamle datters favoritt. Det er faktisk litt trist at barnelitteraturen har så stramme rammer for kjønnene. Det er vanskelig å finne positive jentekarakterer som bruker guttas virkemidler.

Barna forstår

Det siste året har Uma Thurman også vært gjennom en tøff tid privat. Under innspillingen av den første «Kill Bill»-filmen i fjor, skilte hun lag med ektemannen, skuespilleren Ethan Hawke. Paret har to små barn som nå bor sammen med Uma i Los Angeles.

- Barna lever sammen med meg, men de er mye sammen med sin far. Vi jobber fortsatt med det.

- Hadde du med barna under innspillingen av «Kill Bill»?

- Ja, jeg ser ikke noe galt i det. Min sønn var knapt ett år, så han skjønte ikke noe. Datteren min synes det var morsomt, og jeg tror ikke voldsscenene er noe problem. Hun har sett meg som Kleopatra, men hun har ikke et Kleopatra-problem. Hun har sett meg som en kvinne fra et annet århundre, men hun er likevel ikke forvirret. Hun forstår at det røde er maling, og at det hele er et spill. Hun spiller selv roller sammen med vennene sine.

I det siste har det også vært skrevet om nye romanserykter, men skuespilleren ønsker ikke å si så mye om det. Men hun røper at drømmemannen ikke trenger å være perfekt og vellykket.

- Det handler om å finne en som passer deg, og som er ærlig med deg. At man har glede av hverandre.

Gleder seg til langfilm

Den siste «Kill Bill»-filmen har fått rosende omtale over hele verden. Mange kritikere mener også at det burde være mulig å sette de to filmene sammen til en langfilm. Det er en tanke Uma Thurman liker.

- Jeg vet at de skal gjøre det i Cannes, og jeg vet at de jobber med det i L.A. Jeg har ikke sett de to filmene i sammenheng enda, men tanken er spennende.

- Kan det bli en tredje «Kill Bill»?

- Jeg vet at han tenker på det, men han har ikke lovet noe. Kanskje kan det skje noe rundt datteren til hovedkarakteren. Vi får se hva som skjer.

KINOSUKSESS: Uma Thurman er Quentin Tarantinos leading lady, og «Kill Bill»-filmene har vært en suksess. Dagbladet møtte den kinoaktuelle actionheltinnen Uma Thurman i London i går.
GJORDE VONDT: På lerretet er Uma Thurman den hevnsøkende superheltinnen The Bride i Quentin Tarantinos siste film «Kill Bill Vol. 2». Skuespilleren innrømmer at de tøffe voldsscenene kostet henne mange blåmerker, men kritikerne mener det var verdt strevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer