Uma Thurman nyter Weinsteins kollaps: - Jeg er glad det går sakte, du fortjener ingen kule

Tar bladet fra munnen.

HEVNEN ER SØT: Uma Thurman i «Kill Bill». Foto: Nordisk Film
HEVNEN ER SØT: Uma Thurman i «Kill Bill». Foto: Nordisk Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller Uma Thurman har jobbet på hele sju filmprosjekter hvor den falne produsenten Harvey Weinstein står oppført som produsent, skriver The Guardian, men den Oscar-nominerte skuespilleren har inntil nå ikke kommentert overgrepsskandalen som er rullet opp de siste ukene.

«Pulp Fiction»-skuespilleren har tidligere fortalt at hun har «vært for sint» til å uttale seg.

- Jeg skal fortelle det jeg har å fortelle når jeg er mindre sint og klar for det, sa hun til Access Hollywood i oktober.

- Takknemlig

Thurman tar nå bladet fra munnen via bildeappen Instagram. Først for å ønske alle en god høsttakkefest (thanksgiving red.anm.), før hun rettet skytset mot Weinstein.

- I dag er jeg takknemlig. For å være i live, for alle de jeg er glad i og for alle dem som har mot nok i seg til å stå opp for andre. Jeg har tidligere sagt at jeg er sint, og at jeg har et par grunner til det. #metoo gjelder meg også.

KLAR?: - Jeg skal fortelle det jeg har å fortelle når jeg er mindre sint og klar for det, har Uma Thurman tidligere uttalt. Foto: NTB Scanpix

KLAR?: - Jeg skal fortelle det jeg har å fortelle når jeg er mindre sint og klar for det, har Uma Thurman tidligere uttalt. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

- Glad det går sakte

Bildet hun lastet opp sammen med teksten er hentet fra regissør Quentin Tarantinos hevnepos, «Kill Bill», hvor Thurman spiller The Bride, en tidligere leiemorder som våkner etter flere år i koma, og oppdager at barnet hun var gravid med er vekk.

Thurman skriver videre at hun nyter å se livet til Weinstein falle sammen. Den første saken om Weinsteins angivelige tre tiår med seksuell trakassering og overgrep ble publisert 5. oktober i år av The New York Times.

- Jeg føler at det er viktig å bruke tid, og å være nøye, så god høsttakkefest alle sammen (bortsett fra deg Harvey, og alle dine onde medkonspiratører. Jeg er glad det går sakte, du fortjener ingen kule). Følg med, skriver Thurman.

Weinsteins fall

Harvey Weinstein har minst åtte ganger inngått forlik med kvinner som har anklaget ham for overgrep opp gjennom åra, avslørte The New York Times.

I høst har så langt over 50 kvinner stått fram som ofre for Weinsteins angivelige trakassering. Politiet etterforsker flere av anklagene, både i USA og i Storbritannia.

Norske Natassia Malthe er også blant kvinnene som har stått fram. Hun hevder produsenten voldtok henne i 2008, og at han etter det angivelig skal ha bedt henne om å ta del i gruppesex.

Omfanget av Weinstein-skandalen har vokst kontinuerlig de siste ukene. I tillegg har emneknaggen #metoo fått millioner til å engasjere seg i kampen mot seksuell trakassering, overgrep og voldtekt, og i sosiale og tradisjonelle medier har flere de siste ukene stått fram med sine historier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer