Umoderne blåblå-post

Høyre og Frp vil erstatte en postpolitikk som virker, med en som EU har konkludert med at ikke virker.

DYRERE:  Folk flest og næringslivet utenfor Oslo er garantert å betale den høyeste prisen, samtidig som vi de får dårligere tjenester, skriver artikkelforfatteren. Foto: AFP / NTB Scanpix
DYRERE: Folk flest og næringslivet utenfor Oslo er garantert å betale den høyeste prisen, samtidig som vi de får dårligere tjenester, skriver artikkelforfatteren. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke moderne å gi folk og næringsliv dyrere og dårligere posttjenester, slik stortingsrepresentantene Orten (H) og Steffensen (Frp) hevder i et leserinnlegg 20. november. Regjeringen vil innføre EUs tredje postdirektiv og har foreslått en ny postlov som åpner for konkurranse på brevpost. De hevder at dette vil gi oss best mulig posttjenester og at vi i byene vil få billigere porto. I EU har de konkludert med at konkurranse på post ikke har ført til billigere og bedre tjenester, men dette bryr ikke regjeringen seg om.

De hevder at de opprettholder enehetsportoen, men gjør dette kun for ti prosent av brevene. De innfører i realiteten en makspris. Det betyr at folk flest og næringslivet utenfor Oslo er garantert å betale den høyeste prisen, samtidig som vi de får dårligere tjenester. I første omgang fjerner de lørdagsomdelingen av post, hva kommer siden?

Ved å fjerne enhetsportoen og enerettsområdet til Posten Norge fjerner de det spleiselaget som sørger for likeverdige posttjenester til lik pris i hele landet. Konkurransen vil føre til at noen kan skumme fløten i den delen av postmarkedet som er lønnsomt, mens folk flest og næringslivet utenfor Oslo må belage seg på en makspris som stadig vil øke, dersom ikke regjeringen subsidierer posten betydelig mer enn hva de gjør i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer