Umoderne motstand mot hijab

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIJAB 2: Etter å ha bodd flere år i den flerkulturelle metropolen London, vil jeg rose Justisdepartementet og Politidirektoratets innstilling om hijab som en del av politiuniformen.

Det er med oppgitthet jeg følger enkelte norske politikere, aktivister og Arne Johannesen i Politiets Fellesforbund etter at religiøse hodeplagg tillates for politifolk. Skal vi leve et i samfunn med ytringsfrihet og rett til å utøve sin tro, må vi ta steg fremover for å opprettholde dette. Vi lever i et samfunn med en stor andel av mennesker med annen etnisk bakgrunn enn norsk.

For å leve i harmoni må vi ha respekt for individuell frihet. For oss som har vært så heldige å bli kjent med personer som bærer hijab, vet vi at det ikke kun handler om å vise tilhørighet for en trosretning, men for disse kvinnene handler det også om religiøs selvrealisering, feminisme og styrke. Hvorfor skulle vi i all verden ikke åpne for dette? Vi klager stadig over dårlig integrering i Norge, men nå som vi har et konkret vedtak for å vise at Norge er for alle uansett tro, bør vi støtte dette.

Ikke minst må vi jobbe for at vi i norsk arbeidsliv, både offentlig og privat, gjenspeiler den mangfoldige befolkningen vi er blitt – og da må statlige institusjoner vise vei. Dette vil styrke vår posisjon som en flerkulturell nasjon, hvor personer ikke må skjule sin tro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer