Umorsom komedie

Umorsom komedie og ulidelig drama i ett. Snakk om dobbel ulykke.

FILM: Molly lever som en prinsesse i sin tårnleilighet i New York. Den rike, unge piken har alt en slik kan ønske seg: Rikdom, ungdom, skjønnhet, pene klær og kule venner. Så stikker forretningsføreren av med alle pengene hennes, og stakkars Molly må gjøre som alle oss andre: Jobbe. Hun ender opp som barnepike for en riktig uspiselig, veslevoksen og ensom åtteåring. Men, visste vi det ikke: De blir bestevenninner!

«Uptown Girls» begynner som en komedie, en usedvanlig umorsom en. At Brittany Murphy («8 Mile») leverer en krampaktig etterlikning av Bette Midler på sitt aller verste gjør ikke saken bedre. Midtveis skifter filmen gir og blir en klissete, sentimental og lite troverdig moralleksjon om hva som virkelig er viktig i livet. Hva er verst av en umorsom komedie og et drama uten en eneste ekte følelse? Jeg slår meg til ro med at begge deler er riktig ille.

Det hører med å minne om at jeg definitivt ikke er i målgruppa, produsentene har sikkert tenkt på unge jenter. Men jeg har vanskelig for å skjønne hvem målgruppa skulle være her. Masochister uten snev av kvalitetssans som opplever stor glede ved å kaste bort tid og penger? Da gjør de for så vidt en god deal her: To ulidelige filmer for prisen av én.