Umulig å forholde seg nøytralt til sur melk

Elsk eller hat når Neutral Milk Hotel tar oss med inn i den emosjonelle svingdøren.

SKRANGLEGJENG FRA ATHENS: Neutral Milk Hotel gjenforent på Øyafestivalen, 16 år etter at de siste spilte i Norge. Låtskriver Jeff Mangum til høyre.Foto: Stian Haraldsen / Dagbladet
SKRANGLEGJENG FRA ATHENS: Neutral Milk Hotel gjenforent på Øyafestivalen, 16 år etter at de siste spilte i Norge. Låtskriver Jeff Mangum til høyre.Foto: Stian Haraldsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det blir en slående illustrasjon på hva som har skjedd med «indie»-begrepet i løpet av 15 år når man hører Neutral Milk Hotel og norske Highasakite back-to-back med bare minutters mellomrom i kveldssola i Tøyenparken.

15 år er lenge Én ting er den evinnelige påpekningen av hvordan indiebegrepet er tømt for sitt egentlige innhold og slik sett blitt ubrukelig.

Men viktigere er kanskje å se hva slags profesjonalisering «indieband» har gått gjennom siden slutten av 90-tallet:

Der Neutral Milk Hotel på primalt vis skramler mer eller mindre selvbevisst, mer eller mindre samspilt avgårde foran et kompetent og veldig vennlig innstilt og katalogkompetent publikum, fyller Highasakite, på svært kompetent vis, et stadionformat med en type popmusikk som - dersom den var iscenesatt og spilt inn i 1998 - kanskje estetisk og produksjonsmessig ville ligget mye tettere opp til den gjøglete skranglefolken til Neutral Milk Hotel enn de fleste tør å tenke på.

Fra skur til stadion Eller for å bruke et annet kanskje mer nærliggende og illustrerende eksempel, som Smalltown Supersound-gründer Joakim Haugland var inne på i et intervju med Dagbladet tidligere i dag:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer