Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Umulig å ikke likne litt på «Pondus»

«Hjalmar» vant sølv i seriekonkurransen.

||| Les også:
3. plass: «Klask»
4. plass: «Påsmelt»
5. plass: «Sjofel»
6. plass: «Isak»
7. plass: «Rødtopp»

- Jeg fikk noen tilbakemeldinger på at serien min likner litt på «Pondus», og jeg er selvfølgelig inspirert av Frode Øverli. Dessuten er det umulig å ikke likne litt når man lager en stripe om en typisk norsk familie, sier Nils Axle Kanten (33).

Hans «Hjalmar» er nettopp kronet til sølvvinner i årets seriekonkurranse i Dagbladet.

Selvbiografisk
Karakteren Hjalmar har nettopp forlatt karrieren i Oslo, og startet opp som barnebokforfatter i hjembygda på Hedmarken. Her treffer han gamlekompisen Viggo, som bor sammen med moren sin og er opptatt av de samme hardrockplatene han likte på 80-tallet.

Hjalmar har dessuten to barn, og en kone som veldig gjerne vil ha et tredje.

Serien har tydelige selvbiografiske elementer. Kanten, som er fra Brummundal, har selv tenkt på å flytte tilbake.

- Det som skjer i «Hjalmar» er på mange måter hvordan jeg ville tenkt meg det ville være å flytte hjem. Jeg har tenkt humoristisk på dette, men uten å ville gjøre narr av noen, sier serieskaperen.

Kan bli bred favoritt
Nettopp seriens snillhet og varme er elementer som trekkes fram i juryens begrunnelse.

- Det er en helstøpt serie som står på trygg grunn i skjæringspunktet veltegnet og velfortalt. Er kanskje i overkant trygt, men har alt som skal til for å bli en ny favorittserie for brede demografiske lag, heter det i begrunnelsen.

«Hjalmar» skal nå gå i to måneder som gjesteserie i Dagbladet. Da kan det skje mye.

- Det kan vel være at han går med på å få unge nummer tre, med alt det medfører. Jeg kan tenke med at Hjalmar synes det er hyggelig, men at han ikke er helt med når kona leser alt mulig på mammaforum på nettet og slikt.

- Også vil han kanskje ta opp ambisjonen å spille i band. Kanskje har han lyst på den dyreste gitaren han kan finne?

Nils Axle Kanten har lang erfaring som illustratør og animatør, og startet firmaet KantenStrek i 2007. Tidligere har han blant annet jobbet med «Elias og Kongeskipet», og han lagde animasjonssekvensene i «Fatso».

image: - Umulig å ikke likne litt på «Pondus»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media