«Uncle» Lionel hedret da Moldejazz åpnet i dag

New Orleans-ikonet fikk Molderosen post mortem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Klumpen i halsen vokste seg stor hos mange da Moldejazz hedret sin nylig avdøde parademarskalk gjennom mange år, «Uncle» Lionel Batiste fra Treme, New Orleans, under festivalåpningen i går formiddag.

Den årvisse paraden ble innledet i beste New Orelans Function-stil av Jazzlogen og Ytre Suløen Jassensemble med sorgtunge trommevirvler og en klagende «Flee As A Bird», en av «Uncle» Lionels favorittmelodier.

Så slo trommene opp, opptoget satte seg i bevegelse og sorgen, om ikke vemodet, ble jaget på flukt til tonene av en swingende «I'm Walkin'». Ferden fortsatte gjennom Molde sentrum med den Langevåg-bosatte New Orleans-sangeren Tricia Boutté-Langlo og «Uncle» Lionels paradepartner, danseren Jeanett Holsbøvåg, i spissen.

Tricia bar et stort bilde av «Uncle» Lionel, og kunne litt seinere motta årets Molderose på vegne av sitt bysbarn og sin gode venn, som fikk utmerkelsen post mortem foran folkehavet ved det nye jazz- og teaterhuset Plassen.

Hun overbrakte de siste hilsener til Molde fra New Orleans-veteranen og fortalte at han nesten helt til det siste hadde håpet å rekke et siste besøk på festivalen. Nå ble det med bildet, og avspilling av sangen «Someday You'll Be Sorry» med «Uncle» Lionel og Ytre Suløens Jassensemble.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer