Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Uncle» Lionel hedret da Moldejazz åpnet i dag

New Orleans-ikonet fikk Molderosen post mortem.

MOLDE (Dagbladet): Klumpen i halsen vokste seg stor hos mange da Moldejazz hedret sin nylig avdøde parademarskalk gjennom mange år, «Uncle» Lionel Batiste fra Treme, New Orleans, under festivalåpningen i går formiddag.

Den årvisse paraden ble innledet i beste New Orelans Function-stil av Jazzlogen og Ytre Suløen Jassensemble med sorgtunge trommevirvler og en klagende «Flee As A Bird», en av «Uncle» Lionels favorittmelodier.

Så slo trommene opp, opptoget satte seg i bevegelse og sorgen, om ikke vemodet, ble jaget på flukt til tonene av en swingende «I'm Walkin'». Ferden fortsatte gjennom Molde sentrum med den Langevåg-bosatte New Orleans-sangeren Tricia Boutté-Langlo og «Uncle» Lionels paradepartner, danseren Jeanett Holsbøvåg, i spissen.

Tricia bar et stort bilde av «Uncle» Lionel, og kunne litt seinere motta årets Molderose på vegne av sitt bysbarn og sin gode venn, som fikk utmerkelsen post mortem foran folkehavet ved det nye jazz- og teaterhuset Plassen.

Hun overbrakte de siste hilsener til Molde fra New Orleans-veteranen og fortalte at han nesten helt til det siste hadde håpet å rekke et siste besøk på festivalen. Nå ble det med bildet, og avspilling av sangen «Someday You'll Be Sorry» med «Uncle» Lionel og Ytre Suløens Jassensemble.

Åpningsarrangementet ble som vanlig konferansiert med sprudlende vidd og dialektglede av skuespiller Anitra Terese Eriksen.

Blant annet introduserte hun Moldes nye ordfører, Torgeir Dahl (H) som «et ordførerkjede med en lang, tynn kar inni».

Dahl, festivalsjef Jan Ole Otnæs og festivalåpner Eldbjørg Raknes holdt sine taler, som blant mye mer handlet om utfordringer og muligheter knyttet til Plassen, merutgifter og logistikktrøbbel på grunn av redusert flykapasitet til og fra Molde og behovet for helhetlige støtteordninger for musikere.

Artist in Residence Jon Balke med to av Siwan-musikerne samt det lokale bandet Molto Impetouso sto for musikkinnslagene, på et arrangement som ennå en gang klarte å slå sprekker i det grå skylaget og lokke sola inn som sponsor for en stakket stund.

MOLDEROSE: «Uncle» Lionel Batiste fikk Molderosen post mortem. Tricia Boutté-Langlo og Jeanett Holsbøvåg savner ham. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
MOLDEROSE: «Uncle» Lionel Batiste fikk Molderosen post mortem. Tricia Boutté-Langlo og Jeanett Holsbøvåg savner ham. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media