Under Dylans disk

Nye sterke varer fra Dylans overskuddslager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Bob Dylan har alltid noe på lur under disken. Hans åttende samling med såkalte bootlegs henter materiale fra de siste tjue åra. Her er sanger som aldri har vært ute før, alternative versjoner, liveopptak og låter skrevet for film – til sammen 27 sanger på to CD-er.

Det fins også en tre CD-ers luksusutgave, men her forholder jeg meg til to CD-ers versjonen. Begge pakker inkluderer ei bok med detaljer om hver låt, fotografier og et essay av Larry «Ratso» Sloman.

Ukjente sanger

Hele to vidt forskjellig arrangerte opptak foreligger av «Dignity» fra «Oh Mercy» (1989). Begge viser hvilket potensial som ligger i Dylans låtmateriale. Alt kunne vært gjort annerledes, og blir som kjent ofte forskjellig når Dylan presenterer sangene live. Også «Mississippi» kommer i to opptak. Den ble opprinnelig skrevet for «Time Out of Mind» (1997), men kom ikke på plate før på «Love and Theft» (2001).

Tre sanger fra «Time Out of Mind»-innspillingen har aldri vært ute på plate. Den sterke «Red River Shore» er en perle, «Dreamin’ of You» en sang full av mystikk og «Marchin’ to the City» en mer ordinær blues.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer