Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Under kniven

Cardigans-vokalisten Nina Persson har fått knuter på stemmebåndene og må opereres. Det kan spolere resten av verdensturnéen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske bandet Cardigans har akkurat avsluttet turnéen i USA og Japan. Når Europa nå står for tur har vokalist Nina Persson så store stemmeproblemer at det ikke er sikkert at hun klarer å fullføre. Persson har fått knuter på stemmebåndene og bør opereres snarest.

- Egentlig burde jeg opereres nå, men jeg skal forøke å vente til september, sier Nina Persson til Expressen.

Avlyst

Cardigans har allerede måttet innstille noen konserter på grunn av stemmeproblemene. Nina tror, ifølge Expressen, at problemene skyldes sju års slitasje og synging på heltid.

- Jeg har ikke tenkt på det før nå som stemmen er blitt verre. Jeg tror ikke publikum har merket forskjell. Det er mest det at det er så anstrengende å synge, og at «jag tycker det låter skit», slår sangerinnen fast.

Får hjelp

- Det er en kjempeenkel operasjon, det verste er at man må klare å være stille i flere uker...Nina Persson har fått hjelp av logoped før hun kan opereres. Etter sju år som profesjonell sanger har hun lært å varme opp stemmen før en konsert.

- Det er en dramatisk forskjell, det er som å bli født på nytt. Det er virkelig viktig, og jeg tar tilbake alt jeg noensinne har sagt når folk har mast på meg om det, sier Nina med et ironisk flir.

Nå sparer hun stemmen til konsertene, og prater så lite som mulig.

(Dagbladet :på nettet)

SLITER: Nina Persson har fått knuter på stemmebåndene. Det kan ødelegge verdensturnéen til Cardigans.