Donald Trump og Bane fra «The Dark Knight Rises»

Under valgkampen var det kona som plagierte en kjent taler. Denne gangen....

Flere mener Donald Trump har hermet etter superskurken Bane fra Batman-filmen «The Dark Knight Rises» i sin egen innsettelsestale.

TRUMP VERSUS BANE: Flere mener Donald Trump har hermet etter superskurken Bane fra Batman-filmen «The Dark Knight Rises» i sin egen innsettelsestale. Se og bedøm selv. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - En liten del av Donald Trumps innsettelsestale kan kanskje være gjenkjennelig for dem som husker filmen «The Dark Knight Rises», skriver blant annet The Hollywood Reporter fredag kveld, og sikter til følgende formulering:

- Dagens seremoni er spesiell, for i dag skal vi ikke gi makta fra en person til en annen, eller fra et parti til et annet, men vi gir makta tilbake til dere - folket, sa den nye presidenten.

Veldig likt

Talen får nå folk over hele verden til både å spekulere og humre, for i filmen «The Dark Knight Rises», regissert av Christopher Nolan, fra 2012, taler Batmanfiende og superskurk Bane, spilt av Tom Hardy, til folket i Gotham:

- Vi tar Gotham fra de korrupte. De rike. De som har undertrykket generasjoner, og som har holdt dere nede med mytene om muligheter. Vi gir byen tilbake til dere...folket, proklamerer Bane.

På engelsk ser det slik ut, ifølge The Slot/Gawker:

Trump:

«But we are transferring power from Washington D.C. and giving it back to you... the people. For too long a small group in our nation’s capital has reaped the rewards of government while the people have born the cost.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer