Underbart

JÖNKVPING (Dagbladet): Wenche Myhre og Povel Ramel, de siste entusiastene i nordisk underholdning, har funnet hverandre igjen. Det nye konsertshowet er bare «härligt, lustigt, skönt» så lenge det pågår.

«Ramel-pop fra förre årtusen» er undertittelen på det nye showet som hadde Sverige-premiere i går. Plutselig er alt på plass. Melodiene som forsvant, spillegleden, den lystige, lekne ertelysten, tekstene som både kan være ekvilibristisk nonsens, fullstendig uforutsigbart spiddende, herlig harselerende eller rett og slett rein smektende vellyd.

Stadig mester

«Orden brukar komma när man sjunger» heter det på Povel Ramelsk, mer presist kan hans mesterskap knapt beskrives.

I sitt 78. år er han stadig mesteren, tilsynelatende like lekende lett som alltid tryller han fram alle sine berømte «Knäpp-upp»-höjdare - og dem er det mange av! Siste timen av dette showet dekker nesten et halvt hundre års høydepunkter i svensk revy.

Tangentleman

Povel-klassikere som Naturbarnet («Icke tycke om turist, tycker turist trist») og Turisten («Drickvatnet krydde av bakterier, som också var där på ferier») og alle de andre, nydelig flettet ut og inn i hverandre, gjør dette til mer enn en helaften for ihuga nostalgikere.

Povel selv, i de mest vanvittige parykknumre, er lattermildt uskyldig i alle sine infame karakteristikker, bare for å slå raskt kontra i melodiøst slentrende utfoldelse. Som «tangentlemannen» ved pianoet har Povel lekne kattepoter - alltid med klør.

Nå er mesteren selvfølgelig ikke alene på scenen. Putte Wickmann med sin blå klarinett blåser toner i fritt, dansende svev, og orkestret ledet av Hans Gardemar er allestedsnærværende førsteklasses.

Wenche i storslag

Helt på høyden er Wenche Myhre i dette selskapet. I nye og gamle Pow-show-numre som «Vi » og ut og inn hele showet igjennom smyger hun seg fram nyansert og nydelig lydhørt.

En inspirert Wenche Myhre som avspent og presist spiller opp til lekekamerat Povel Ramel er et festspill helt alene.

Og selvfølgelig kommer de til Norge! Noen annet ville vært uhørt. Stortingspresidenten får i så fall forberede en høring.

JENTA OG GUBBEN: Wenche Myhre og Povel Ramel hånd i hånd, gnistrende over scenen i et stappfullt Jönköpings Konserthus.