- Undercover i min egen by

Stig Sæterbakken maskerte seg for å gå på litteraturfestivalen.

MED MASKE: Stig Sæterbakken (t.v.) tar sine forholdsregler. I midten kunstner Sverre Malling. Foto: LARS EIVIND BONES
MED MASKE: Stig Sæterbakken (t.v.) tar sine forholdsregler. I midten kunstner Sverre Malling. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LILLEHAMMER (Dagbladet): - Tenk på det, jeg må gå undercover i min egen by, sier Sæterbakken til Dagbladet.

Iført en lite flatterende gummimaske har han akkurat fått med seg åpningen av Sverre Mallings kunstutstilling i Lillehammer Kunstmuseum.

Maskert- Hvordan kan du vite at jeg ikke er David Irving, som har fått støtte av Fritt Ord til å kjøpe flybillett fra London? spør han og sikter til at TV 2 innrømmer å ha betalt flybillett og opphold for at den omstridte historikeren skulle komme til Tabloid-studioet.

- For et år siden drev norsk presse en massiv kampanje mot at Irving var invitert til Lillehammer. Nå betaler de for å få ham i studio. Det er moral på billigsalg, sier Sæterbakken. Forfatteren trakk seg som kunstnerisk leder for litteraturfestivalen etter at den trakk tilbake invitasjonen til den omstridte historikeren.

SirkusSæterbakken hadde invitert Irving for å snakke om sannhet, og innrømmer at han ville sendt innbydelsen på nytt dersom han hadde muligheten. Lenge så det ut til at David Irvings Norges-besøk skulle overskygge programmet på Norsk Litteraturfestival, men etter råd fra politiet valgte Irving å returnere til London tirsdag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer