BARNAS BESTE: Hvis dine eneste argumenter mot eggdonasjon, går ut på å tråkke på de familiekonstellasjonene du mener ikke er ideelle, viser det bare hvor lite du bryr deg om barns beste, skriver innsenderen. Foto: Jan Haas / NTB Scanpix
BARNAS BESTE: Hvis dine eneste argumenter mot eggdonasjon, går ut på å tråkke på de familiekonstellasjonene du mener ikke er ideelle, viser det bare hvor lite du bryr deg om barns beste, skriver innsenderen. Foto: Jan Haas / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Eggdonasjon

- Undergraver aleneforeldre

Det er ikke sånn, og det har heller aldri vært sånn, at alle barn vokser opp i idealfamilien de kristenkonservative.

Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er oppdratt av en alenemor. En alenemor som virkelig har gjort alt for at jeg skal ha styrken og mulighetene til å leve det livet jeg vil leve. For at jeg skulle være trygg og føle meg trygg.

Dette er ingen selvfølgelighet uansett hvilken familiekonstellasjon.

Amelia Aune
Amelia Aune Vis mer

Og det er nettopp dette som provoserer meg ekstremt med debatten rundt eggdonasjon og assistert befruktning til enslige, uansett hva man mener om det.

For samtidig som noen sier «barn har rett til to foreldre som er mann og kvinne», undergraver de og nedverdiger de foreldrene som står alene hver dag i barnas liv for å gjøre sitt ytterste for at deres barn får en god oppvekst. Noen barn har bare én forelder som aktivt tar del og skaper den tryggheten.

Det er ikke sånn, og det har heller aldri vært sånn, at alle barn vokser opp i idealfamilien de kristenkonservative. Det er heller ikke sånn at det er det beste for barna.

Det viktigste for barn er ikke at de har én mor og én far. Det viktigste er at de har trygge omsorgspersoner som gir dem kjærlighet, trygghet og tilstedeværelse. Selv om barn er født inn i et forhold med en mor og en far, eller er skapt av en mor og en far, er det ikke gitt at foreldre er gode omsorgspersoner eller aktivt tar del i barnas liv.

Du kan mene hva du vil om eggdonasjon. Men hvis dine eneste argumenter mot eggdonasjon, går ut på å tråkke på de familiekonstellasjonene som du mener ikke er ideelle, så viser det bare hvor lite du bryr deg om barns beste og hvor mye du bryr deg om dine idealer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer