Undergrundsparade

Det forventes nærmere 15 000 mennesker på årets Sommer Parade i Oslo. Vi spurte DJ Lars Holte hvorfor de kommer.

- For å få en opplevelse helt utenom det vanlig. For å høre noen av Europas beste DJ`s spille det absolutt siste og kuleste innen de forskjellige klubbscenene. Det er gratis, og man kan komme og gå akkurat som man vil, sier Lars Holte om hvorfor vi alle må stille.

- Dessuten er det viktig å gi vanlige folk et positivt inntrykk av musikken og folkene bak den.

DJ Lars Holte har holdt på som DJ i nærmere 15 år, og har tidligere laget mix-cder som har solgt som hakka møkk. I år har han mixet årets Sommer Parade cd.

- Hvordan lager du en god parade-cd?

- Det første jeg tenkte på da jeg skulle lage cden var at den måtte være en happy, groovy og sommerlig. Dessuten er det veldig viktig å finne låter som ikke er på VG-lista eller på andre samle-cder. Slik at den blir unik og at folk blir kjent med mer undergrunds musikk.

- Kjører du en blanding av Sommer Parade-musikk eller en egen sjanger på cden?

- Uansett om jeg spiller ute, på cd eller på radio, spiller jeg alltid musikk jeg kan stå for 100 prosent. Dermed spiller jeg også forskjellig type sjangre avhengig av sted, folk og atmosfære. Det viktigste er at det alltid er, og kommer til å være, undergrund. Jeg ser på meg selv som en som

breaker ny musikk, ikke en copycat.

- Hvilken DJ må vi ikke under noen omstendighet gå glipp av på årets Sommer Parade?

- Jeg synes ikke at man skal gå glipp av noen, men det er et par som man virkelig bør få med seg.

Marco V, Corwin Dalek, Gee More, pluss norske navn som Andy, Luis Molinari, og Omar. Og meg selv da. Lørdag er det et kjempeparty på Rockefeller som heter Unity og er i regi av Sommer Paraden. Hit kommer det andre DJ`s fra Europa som ikke spiller på Paraden.

- Hva er det største kicket du får som DJ?

- Det er selvfølgelig å se folk ta av til musikken jeg spiller, men det er ganske kult når man får jubel for miksene man gjør også.

- Hender det at du danser også eller?

- Selvfølgelig danser jeg, man må jo røre litt på seg når man får pulserende rytmer og groovy loops servert. Jeg liker å danse, det er gøy det.