Underholdende Tursten

Leseverdig og spennende krim om to mordbranner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Helene Tursten er en av de mange svenske krimkvinnene som blir bedre for hver bok som kommer, og med «Ilddansen», hennes sjette krim om politikvinnen Irene Huss, har hun klart levert sin beste så langt. Denne gangen handler det om to mordbranner med femten års mellomrom. I den siste brannen omkom den eksentriske unge danseren og koreografen Sophie Malmborg, som - i en alder av 11 år - var blant de mistenkte for brannen som drepte hennes mors samboer femten år tidligere. Siden den opprinnelige saken var en av de første Irene Huss etterforsket, blir hun nærmest automatisk satt til å følge opp den nye utviklinga.Handlingen tar oss med inn i livet til den snobbete og finkulturelle Malmborg-familien, som har både hemmeligheter i skapet og svin på skogen. Fortidas dystre hendelser kaster fortsatt lange skygger over dem, og det er opp til Irene å finne ut av gåten. Samtidig får vi nye hjemmeopplevelser fra familien Huss, hvor de snart voksne tvillingdøtrene aldri gjør hverdagen kjedelig. «Ilddansen» er en underholdende kriminalroman, som byr på en klassisk innviklet intrige som krever sitt av både leser og etterforsker. Tursten skriver lett og uanstrengt, og selv om det innimellom blir litt mye om etterforskerens privatliv, så henger dette godt sammen og blir til en svært leseverdig og spennende historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer