Underholdende uhygge

Ingenting som litt uhygge, når man skal la seg underholde. «Samleren» er en thriller med alle sjangerens ingredienser, et spennende forløp og Morgan Freeman.

Freeman har den fordelen at han aldri er dårlig. Her har han rollen som den kløktige etterforsker Alex Cross, mens Ashley Judd er legen Kate Mctiernan, det like kløktige kidnappingsoffer som unnslipper forbryteren og gir seg i kast med å hjelpe politiet.

Skurken er et svin av første klasse. Han bortfører unge kvinner og holder dem fanget, om han da ikke dreper dem. Når Cross\' niese forsvinner, drar han for å bistå det lokale politi. Blant dem er etterforsker Nick Ruskin alias Cary Elwes. Alltid litt bleik, Elwes. Kanskje er problemet at man så lett ser ham for seg i trikot, siden han tross alt spilte Robin Hood en gang.

Spørsmålet er hvem den ytterst ondsinnede kidnapperen er, i en thriller som tar et par uventede vendinger og byr på noen tøft filmede fluktscener, før den ikke helt overraskende sluttscenen inntreffer. Men om Elwes er tam, spiller Freeman med autoritet den sympatiske, intelligente Cross. Samspillet mellom ham og Judd fungerer meget godt. Absolutt grei avkobling for pengene.

«SAMLEREN»: Morgan Freeman som Alex Cross er på jakt etter en psykopat som samler på unge, talentfulle kvinner.