DEBATT

«Nesten voksen»:

Underholdningsredaktøren leter i sitt eget tomme luftslott

Det er på ingen måte greit å påstå at det står på kompetansenivået til fagfolk med flerkulturell bakgrunn.

FANT SKAVLAN: Charlo Halvorsen, du har tidligere hatt lederansvar for programmet Skavlan. Da forstår jeg at veien til å finne Skavlans niese Jenny Skavlan ikke er så langt i ditt miljø, skriver Ghopi Prabaharan. Foto: NRK
FANT SKAVLAN: Charlo Halvorsen, du har tidligere hatt lederansvar for programmet Skavlan. Da forstår jeg at veien til å finne Skavlans niese Jenny Skavlan ikke er så langt i ditt miljø, skriver Ghopi Prabaharan. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken hadde Dagbladet en artikkel under tittelen «Kritiserer NRKs storsatsning for å være utdatert og «blendahvit»». Saken gjelder TV-serien «Nesten voksen».

I NRK-plakaten, som setter rammene for NRKs samfunnsoppdrag, heter det blant annet at «NRK skal speile det flerkulturelle mangfoldet i befolkningen» og at «NRKs allmennkringkastingstilbud skal være tilgjengelig for hele befolkningen».

Det er viktig å nevne at dette bør også gjelde de statlige institusjonsteatrene og audiovisuelle kinoproduksjonene. Jeg velger å stille et spørsmålstegn til ledere som forvalter offentlige midler.

Men i dag velger jeg å ta opp den mer eller mindre «nesten voksne» påstanden fra NRKs underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, om at de ikke fant flerkulturelle skuespillere med den riktige kompetansen, som hadde tid til å delta.

I løpet av min karriere som profesjonell skuespiller, har jeg aldri noensinne offentlig kommentert en dårlig kritikk eller ledere som forvalter skattebetalernes penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer