Underholdningssjef Pil Gundelach Brandstrup går fra TV 2

Programdirektøren takket ja til toppjobb DR1 i Danmark.

NY oG FRISK KOST: Programdirektør Pil Brandstrup rakk blant annet å fronte ettermiddagssatsing med programlederne Sarah Natasha Melbye, Silje Stang og Stian Barsnes-Simonsen. Her sammen med programsjef Rolf Wenell. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY oG FRISK KOST: Programdirektør Pil Brandstrup rakk blant annet å fronte ettermiddagssatsing med programlederne Sarah Natasha Melbye, Silje Stang og Stian Barsnes-Simonsen. Her sammen med programsjef Rolf Wenell. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Gundelach Brandstrup (38) kom til TV 2 i 2011, og har siden den gang ledet TV 2s programavdeling som står bak kanalens største produksjon av underholdning og tv-programmer.

At sjefen i denne posisjonen slutter etter så pass kort tid er selvsagt ikke ideelt for tv-kanalen.

- Jeg synes det er veldig synd at hun slutter, men må bøye meg for hennes sterke ønske om å vende tilbake til Danmark, sier TV 2-sjef Alf Hildrum i en pressemelding som TV 2 har sendt ut.

Den nye kosten Da Alf Hildrum spurte Pil Gundelach Brandstrup om å jobbe for TV 2, var det med en sterk oppfordring om å få nytt blikk på og nye krav til TV 2s innholdsproduksjon.

- Vi har en svært kompetent programavdeling og jeg ville at hun skulle utfordre oss til å utnytte vårt potensiale ytterligere. Det er en oppfordring hun til fulle har innfridd. «Gamle» programmer har fått et løft og vi har fått spennende nye satsninger med høy kvalitet, sier Hildrum.

Toppjobb i DR Hun vender altså hjem til toppjobben som kanalsjef for DR1. I tillegg får hun det øverste ansvaret for DR3 og barnekanalene DR Ultra og DR Ramasjang.

- Dette var en sjelden mulighet i Danmarks viktigste mediehus som jeg ikke kunne si nei til, forklarer Gundelach Brandstrup.

Internt i kanalen har Pil Gundelach Brandstrup fått en høy stjerne.

- Vi har jobbet hardt med å få ut det aller beste ut av produksjonsselskapene. I tillegg er jeg fryktelig stolt over «Vårt lille land» som vant flere priser under Gullruten. Jeg har også stor tro på den kommende høsten på TV 2, som jeg er lei meg for at jeg ikke får fulgt i mål, forteller Gundelach Brandstrup i pressemeldingen.

Uklart hvem som overtar TV 2-sjef Alf Hildrum har bare kjent til Pil Gundelach Brandstrup sin beslutning i noen dager.

- Det har derfor ikke har vært mulig å planlegge hva som skal skje videre. Pil vil være i TV 2 og lede avdelingen over sommeren og til slutten av august. Jeg vil i god tid før hun slutter orientere medarbeiderne og styret om prosessen for å finne hennes etterfølger, sier Alf Hildrum.

På vei ut døra gir kanalsjefen henne en imponerende «attest»:

- Med sin kompromissløse holdning til kvalitet og sin rett-fram stil har hun ikke bare utfordret medarbeidere og programselskaper, men også oss andre i ledelsen. Det er noe jeg kommer til å savne, sier Hildrum i pressemeldingen.